lauantai 8. marraskuuta 2014

Uudistunut Silja Symphony ja huikea Silja Land

Meidän perheemme reissaa usein laivalla Tukholmasta sekä Turkuun että Helsinkiin. Olemme matkustaneet sekä Siljan että Vikingin kaikilla laivoilla useampaan otteeseen. Lasten (nyt 2,5 v. ja 4 v.) suosikkilaivoja ovat Tukholman ja Helsingin välillä kulkevat Silja Serenade ja Silja Symphony, joissa on tilavat leikkihuoneet, Muumipeikko, Pikku-Myy, muumidisko ja aamujumppa.

Viime viikonloppuna olin risteilyllä ilman lapsia. Silja Symphonylle saapuessani panin merkille ihan tuntemattoman hyljemaskotin, joka tervehti lapsia laivaan tullessa. Ihmettelin mielessäni, mihin muumit ovat hävinneet. Eivät ne olleet hävinneet mihinkään, sillä seuraavana päivänä Helsingistä tullessani ovella olivat tutut Muumipeikko ja Pikku-Myy. Olisiko siis niin, että uusi Harri Hylje vuorottelee heidän kanssaan?

En tiennyt Symphonyn remontista tai ainakaan muistanut asiaa. Kun asia selvisi minulle, ensimmäinen reaktioni oli itse asiassa melko tyrmistynyt. Yritin varata aikaa hyväksi toteamalleni kampaajalle, mutta palvelua ei enää laivalta löytynytkään. Kokivatkohan kauneushoitola ja hieroja saman kohtalon? Ilmeisesti saunaosastolle on rakennettu isompi lastenallas ja vesiliukumäki.

Seuraavaksi huomasin, että lasten leikkihuone Silja Land oli hävinnyt seiskakannelta. Tilalla oli uutuuttaan kiiltävä Sushi & Co. -ravintola. Kuutoskannelle taas oli tullut sama italialaisravintola kuin Serenadellekin eli Tavolàta. Buffetikin on kuulemma uudistunut. Avara ja valoisa tax-free oli nyt myös samanlainen kuin aiemmin rempatulla Serenadella.

Vaikka lapsia ei tällä kertaa ollutkaan mukana, piti kuitenkin käydä tsekkaamassa uusi leikkipaikka, joka oli siirretty viitoskannelle. Leikkipaikka on siellä ihan omassa rauhassaan. Lähellä ei ole muita julkisia tiloja, hyttejä eikä hyttikäytäviäkään. Uusi Silja Land on iso ja houkutteleva, ja sieltä löytyy vaikka mitä lapsia kiinnostavaa: nukenvaunut, kiipeilytelineitä ja -seiniä, pallomeriä, junapöytä, lukusoppia, piirtelyseinä, säkkituoleja ja videopelejä. Onpa siellä jopa Spice Ice -jätskibaari, josta tuli mieleeni kliseinen kysymys: uhka vai mahdollisuus? Nähtäväksi jää myös, miten helppoa uudessa leikkipaikassa on yhden aikuisen vahtia kahta pientä lasta. Siitä voin varmaan kirjoittaa myöhemmin lisää, koska laivaa täytyy ilman muuta testata vielä lasten kanssa. Silja Land on myös kivan näköinen: iloisia värejä ja hauskoja pyöreitä muotoja seinissä ja kalusteissa.Joko teistä on joku kerennyt käymään lasten kanssa uudella Silja Symphonylla? Miten toimi uusi leikkipaikka? Oliko Sushi & co. mistään kotoisin? Entä lastenallas liukumäkineen?

3 kommenttia:

  1. Hei! Minulla olisi sinulle blogiaiheinen haastattelupyyntö. Olisiko mahdollista, että laittaisit minulle sähköpostia osoitteeseen riitta.j.hanninen[at]jyu.fi, niin laitan sinulle tarkemmat tiedot paluuviestinä. Ystävällisin terveisin, Riitta H.

    VastaaPoista
  2. Leikkipaikka toimii erinomaisesti, pärjää jopa neljän lapsen kanssa. https://erikoispaikoissa.wordpress.com/2014/12/21/harvinaisen-siedettavaa-silja-symphonylla-4-aikuista-ja-4-lasta/

    VastaaPoista
  3. Se paikka oli niin hyvä, että varasin jo uuden risteilyn, mutta huomasin sitten harmikseni, ettei Junibacken ole auki helmikuun alussa. Jos sinulla on hyviä vinkkejä, miten viettää talvipäivä mukavasti lasten kanssa Tukholmassa, niin lukisin mielelläni :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...