perjantai 7. marraskuuta 2014

Hippa - lapsiperheen kampaamo ja kirppis

Olin varannut kuunvaihteeksi päiväristeilyn pelkästään itselleni. Suunnnitelmissa oli käydä hyväksi ja edulliseksi toteamallani laivan kampaajalla ja Helsingissä sitten kirpparikierroksella sekä kaverin kanssa lounaalla. Myös Fredriksonin talvipipoja oli tarkoitus ostaa lapsille jostakin kaupasta.

Suunniteltu kirppari- ja ostoskierros kariutui, kun hoksasin, että lauantai onkin pyhäpäivä ja Suomessa kaupat ja kirpparit kiinni. Selvisi kuitenkin, että Kannelmäessä on avoinna Hippa, joka on sekä kampaamo että lastenvaateliike. Mielenkiintoista! Koska alkuperäinen suunnitelma kaatui ja lounas oli sovittu iltapäiväksi, jäi aikaa lähteä seikkailemaan lähijunalla Kannelmäkeen.

Ostin jo Siljan terminaalilta 24 tuntia voimassa olevan lipun, joka kelpaa kaikkiin joukkoliikennevälineisiin. Ensin matkustin ratikalla rautatieasemalle. Aseman näytöistä luin M-junan lähtölaiturin, jonne piti kävellä vähän pitempään, melkein pääpostille asti, mutta opasteiden avulla laituri löytyi helposti. Kiipesin junaan, jossa oli selkeät näytöt kertomassa, mikä on junan seuraava pysäkki. Liput tarkistettiin Pasilan aseman jälkeen. Niitä ei kaiketi kovin usein tarkisteta päätellen ihan siitä, miten monelle sakkoja kirjoitettiin.

Juna saapui Kannelmäen asemalle noin vartin päästä lähdöstä. Iloiseksi yllätykseksi asemaltakin löytyi avoinna oleva kirpputori nimeltä Aino. Aino on melko iso itsepalvelukirppis, joka myy myös kahvia ja pullaa. Pöydässä näytti olevan myös päivän lehdet. Meille sopivia lastenvaatteita Ainosta ei löytynyt, mutta sitäkin enemmän kirjoja, joita yleensäkin roudaan Suomesta paljon.

Asemalta tieni kulki Hippaan seuraavasti: Loiva mäki alas Soittajantielle. Käännös oikeaan, sillan ali ja kävelytietä vähän alle puoli kilometriä suoraan - ei liian pitkään, mutta siinä ehti kuitenkin miettiä, kääntyiköhän oikeaan suuntaan. Kun tien nimi muuttui Kanneltieksi, tajusin olevani oikeilla jäljillä. Kampaamokin löytyi, mutta se ei ollut vielä Hippa. Hipan keltainen ständi tuli vastaan heti toisen kampaamon jälkeen.


Hipan ständit johtivat kerrostalolle, jonka katutasossa Hippa sijaitsee.


Soitin ovikelloa ja pääsin sisälle houkuttelevan näköiseen liiketilaan. Ei väliä, vaikka Ainosta ei löytynyt lastenvaatteita, sillä Hipassa niitä oli sitäkin enemmän. Suurin osa näytti olevan käytettyjä merkkivaatteita ja pari uuttakin oli joukossa. Hinnat olivat välillä halpa - kohtuullinen. Paikan omistaja leikkasi sillä välin toisen asiakkaan hiuksia, kun minä tein löytöjä. Omistaja oli tosi mukava eikä oloni ollut vaaterekkejä tutkiessani yhtään kiusallinen, vaikka en kampaamon asiakas ollutkaan. Olisi toki kiinnostanut testata myös paikan kampaamopalveluja, mutta ehkäpä toisella kertaa sitten, koska nyt minulla ei ollut aikaa ja omistajallakin oli päivä buukattu.

Täytyy sanoa, että olisipa meillä päinkin tällainen kampaamo, joka on samalla lastenvaatekirppis ja jonne muutenkin lapset ovat tervetulleita. Kävisin ja ottaisin lapsetkin mukaan. Kampaamossa on leikkinurkka leluineen ja kirjoineen, lisäksi vauvanruokia, mikro, syöttötuoli, vessassa potta, wc-istuimen pienennin ja vaipatkin pystyi siellä vaihtamaan. Löysin juuri niitä juttuja, joita olisin kirppiskierroksella etsinyt: yöpukuja molemmille lapsille (mm. PO.P:in), neuletakin Fridalle, Albababya Felixille ja vieläpä Fredriksonin tupsupipon.

Vaatteet olivat siististi järjestyksessä koon ja tyypin mukaan. Minua houkuttelivat mm. Rodinin gorillasaappaat ja tuo alakuvan kiiltävänpunainen Rodinin baseball-takki, jollaista en muista missään ennen edes nähneeni. Meillä kuitenkin lienee saappaita ja takkeja tarpeeksi.

Plastisockin kirsikkaleggingsit olisivat varmasti lähteneet mukaan, jos eivät olisi olleet meille aivan liian isot.

Vauvaosastolla oli kaikkia pieniä söpöyksiä. Olisi kai pitänyt hoksata ostaa lasten pienelle serkulle vaikka Avaruusmatka-pipo.

Toivon siis tietysti, että Hippa muuttaa Tukholmaan, mutta jos näin ei käy, niin onnea ja menestystä Helsingissä.

2 kommenttia:

 1. Hei kiitti vinkistä :) ! En ole tästä kirpparista kuullutkaan, vaikka paljon Kantsussa käymmekin. Pitää käydä kurkkaamassa tämä. Kannelmäessä on myös toinen lastentarvikekirppis: Minipoppoo. Se sijaitsee aivan Kaaren kauppakeskuksen vieressä, jonne on asemalta ehkä kilometrin matka. He ostavat käytettyjä vaatteita ja myyvät eteenpäin, helppo keino päästä omista eroon.

  Lähijunat ovat kyllä toimivia & helppoja käyttää pk-seudulla, ja ei, siellä ei tosiaan hirmu usein tarkastajia näy. Lastenvaunujen kanssa saa matkustaa ilmaiseksi kuten busseissa ja ratikoissakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi informatiivisesta ja täydentävästä kommentista! :) Minipoppoosta olen kuullut ainakin nimen, mutta en hoksannut, että se sijaitsee samoissa maisemissa. Hyvä mainita myös tuosta lastenvaunujen kanssa ilmaiseksi matkustamisesta. Hoksasin sen itse vasta aika monen Helsingin-reissun jälkeen. Tällä kertaa ei ollut lapsia tai rattaita mukana. Meillä Tukholmassa päin pääsee ilmaiseksi rattaiden kanssa vain busseissa.

   Poista