keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Södermalmin virkistävin leikkipuisto Skånegläntan

Viime viikolla olimme hellepäivänä Humlegårdenin leikkipuistossa. Tiita valitti, että liukumäet, penkit ja kiipeilytelineet olivat liian kuumia, ja täytyi myöntää, ettei paikka tainnut olla paras paikka leikkimiseen läkähdyttävänä kesäpäivänä. Hoksasin onneksi, että puiston vierestä pitäisi päästä bussilla 55 Södermalmille toiseen leikkipuistoon, jonka vesileikkimahdollisuuksista olin kuullut huhua. Näin olikin: bussi 55 vei Rosenlundsparkin puistossa sijaisevaan Skånegläntanin leikkipuistoon, josta tosiaan löytyi kentällinen vesisuihkuja ja niissä juoksevia iloisia lapsia.


Kamerasta loppui akku pian puistoon saapumisen jälkeen, joten en saa nyt puistoa esiteltyä kuvin. Leikkipuisto on iso. Vesisuihkujen lisäksi siellä on ainakin puro, paljon keinuja, hauska poljettava karuselli ja hurja isommille lapsille sopiva kiipeilyteline. Pikkulapsille oli oma alueensa, jonka ympäri kiersi aita niin, ettei lapsi pääse sieltä karkaamaan. Pikkulasten alue oli mukavan varjoisa, ja siellä oli ainakin keinut, leikkijuna ja paljon leluja.

Leikkipuistossa oli myös rakennus, jonne pääsi sisälle muun muassa vessaan, vaihtamaan vaippoja ja ostamaan tosi halpaa evästä kuten mehua, kahvia, mokkapaloja ja jätskiä. Puistossa voi grillata ja torstai-iltapäivisin paistetaan vohveleita. Nettisivujen mukaan sisätiloista löytyy jos jonkinlaista peliä ja jopa läksyapua. Kertakaikkiaan erinomainen puisto siis!

Vierestä kulkee siis bussi 55. Slusseniltakin on puistoon kävelymatka. Puisto on lähellä Götgatania. Lähin metroasema on Medborgarplatsen.

Tiita muuten viihtyi kyllä vesisuihkuissa, mutta olisi kaivannut kahluuallasta tai vastaavaa. Löytyykö sellaista puistoa Tukholmasta? Saa muutenkin vinkata kivoja puistoja ja suosikkiuimarantojakin!

Jos jotakuta mietityttää tuon Mini Rodinin UV-asun koko, niin ostin 104 cm pituiselle Tiitalle ensin koon 104/110 cm, mutta siinä oli niska-haara-mitta hänelle liian lyhyt. Se koko laitettiin odottamaan Eekin kasvua, ja Tiitalla on kuvissa päällään koko 116/122, joka nyt ei ole ihan tyköistuva mutta ei minusta tarvitse ollakaan. Samoin tuon Rodinin Sunbirds-mekon koko on 116/122 ja näyttää sopivalta, vaikka yleensä Tiitalla on käytössä Rodinin mekoista koko 104/110 cm.

Keväällä peräänkuulutin muuten lapsille sopivaa aurinkosuojavoidetta. Löysinkin sitten monen suositteleman hyvin toimineen Biosoliksen, jota suositteli muun muassa Kemikaalicocktail.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti