keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kiva lippis

Tiita halusi ja tarvitsikin lippalakin. Ajattelin, että yksivärinen olisi helpoin vaihtoehto, mutta Tiita halusi joko tekstiä tai kuvia. Onneksi KappAhlilta löytyi molempia miellyttävä vaihtoehto, pinkki palmulippis, joka onkin jo ollut ahkerassa käytössä sekä päiväkodissa että vapaalla.

Joo, meillä on ollut näin lämmintä jo. Lippiksen lisäksi päällä Rodinin 104/110 cm undulaattimekko.

Eekille olisi hyvä vielä löytää lippis. Sama palmulippis sopisi hänelle muuten, mutta se on kooltaan niin reilu, että hölskyy hänen 52 cm päässään. Tiitan 54 cm päähän lippis on pienimmällä säädöllä sopiva. Ei siis ole ihan pienimpien lippis. Nyt kun katson, niin näköjään lippis onkin nettikaupassa isojen tyttöjen puolella. Meidän lähi-KappAhlissamme se oli onneksi sijoitettu pikkulasten puolelle. En olisi varmaan muuten sitä huomannut. Sovitin Eekille myös Mini Rodinin tummansinistä ananaslippistä, mutta se ei jotenkin istunut hänelle. Saisiko teiltä lippisvinkkejä?

Ai niin, ja mikäs aurinkosuojavoide nyt olikaan sitten sopivinta lapselle? Kysyn siitäkin huolimatta, että ruotsalaiset tykkäävät rusketuksesta, päiväkodissa on opetettu käsite auringon ottaminen (Tiita ja kaverit sanovat "sola" ja menevät maahan makailemaan) ja kerrottu, että kesällä te lapset olette sitten ruskeita, ja täällä lehdestäkin voi lukea, että auringonottajat elävät pitempään kuin aurinkoa välttelevät.

4 kommenttia:

 1. Voi että kun ihanan kesäistä siellä!! Ja undulaattimekko+palmulippis=söpönen kesätyttö :) Taitaa sielläkin lämpötilat olla lasku suunnassa, harmi sinänsä kun ollaan suuntaamassa ensi viikolla Tukholmaan. Toivotaan kuitenkin ettei ainakaan sataisi!
  Meille neuvottiin viime kesänä apteekissa, että pienille lapsille paras suoja olisi fysikaalinen suoja, joka ei siis imeydy ihoon (toisin kuin kemiallinen suoja). Mutta tärkeintä varmaan on ylipäänsä suojata ihoa. Viime kesänä meillä oli Muumi aurinkosuojavoidetta (tätä: http://www.apteekkituotteet.fi/Muumi-aurinkosuojavoide-mineraalisuoja-SPF-30 ) Tänä vuonna en ole oikein vielä edes tajunnut, että aurinkohan tarttuu jo ja pojan posket ovatkin selvästi saaneet jo aurinkoa, vaikka onkin ollut hattu päässä ja aurinkolasit silmillä. Täytyykin suunnata itsekin siis rasvaostoksille!

  Aurinkoista kevään jatkoa! :)

  Pienessä kylässä

  VastaaPoista
 2. Oi, miten kesäistä! Ja hmm, erikoista auringonpalvontaoppia.

  Paras suoja ovat tietenkin vaatteet, mutta olen kuullut myös tuon, että sitten jos pitää voidetta käyttää, niin fysikaalinen on parempi. Mekin haettiin joku voide viime kesänä apteekista.

  Lippisostoksille täytyisi meidänkin mennä. Ne on vaikeita ostettavia!

  VastaaPoista
 3. Mihin olette jälleen kadonneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelleen näköjään toimii heikosti tämä yhteys mun aivojen ja blogin välillä. Pitänee ilmeisesti ihan käsin ruveta kirjoittamaan. Yritän illan aikana laittaa kuulumisia. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...