maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kukkasia ja kinoksia

Olen ymmärtänyt, että monin paikoin Suomessakin on ollut samankaltainen maaliskuu. Ensin oli lämmintä ja aurinkoista. Topat sai vaihtaa kevyempiin ulkovaatteisiin, kun päivisin oli yli 15 astettakin lämmintä. Krookukset kukkivat.

Keltainen nahkatakki 92/98 cm, reilu ainakin hihoista 85-senttiselle. Tähtipipo Oikukas, koko S.

Sitten tuli taas kylmempää. Lunta satoi varmaan joka ilta. Oli varmaan isommat hanget kuin missään vaihessa aiemmin talven aikana. Päivisin sama tuli vetenä vaakasuoraan. Lumihanget sulivat reippaasti päivän aikana ja sai kahlata pohkeita myöten loskassa, kunnes sitten illalla alkoi taas tuiskuttaa.


Nyt viime viikon takatalvesta muistuttaa enää pieni likainen lumikasa parkkipaikalla ja eteinen täynnä lasten talvi- ja kevätvaatteita. Taas paistaa aurinko, tiet ovat kuivia ja lämpötila 10 asteessa. Keskiviikkoaamuksi on luvattu räntää, vaikka muuten näyttääkin lämpimältä. Uskaltaisikohan talvivaatteet taas pakata pois?

Jaguaari-Pico 104/110 cm, passeli 101-senttiselle. Pipo The North Face. Vk-housut Molo 104 cm. Oikealla tarinointi-ilme.


Näistä kuvista voi verrata, miten Eeki on kasvanut noin puolen vuoden aikana. Syksyinen kuva alavasemmalla on otettu Eekin ensimmäiseltä kävelyretkeltä lokakuun alussa. Vauhti on ainakin kasvanut juoksuaskeleiksi. Molon 92-senttisessä välikausihaalarissa on yhä reilusti tilaa (Eeki on nyt n. 85 cm), mutta lahkeissa ja käsivarsissa on syksyn kuvaan verrattuna vähemmän makkaroita. Kengät ovat samat Crocsin saappaat, mutta ne ovat kohta pienet. Oikukkaan S-kokoinen pipo kiipeää nyt koko ajan päätä ylös, eli taitaa sekin käydä pieneksi (päänympärys viimeksi 52 cm). Lapasiin on ilmestynyt talven aikana värikkäitä raitoja. Tai no eivät ne ole samat lapaset. Lapset tykkäävät eniten käyttää noita pikkulapasia, jotka istuvat hyvin käteen, joten käytän ulkoillessa useamman lapasparin taktiikkaa. Sitä mukaa, kun lapsilla lapaset kurastuvat, kaivan taskusta tai laukusta puhtaat pikkulapaset tilalle. Päiväkodissa Tiitalla on sitten vedenpitävät hanskat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...