tiistai 18. helmikuuta 2014

Keltaiset tuulitakit

Kirahvien lisäksi tilasin Mini Rodinin kevätmallistosta keltaiset tuulitakit molemmille. Eekillä ei ollutkaan yhtään vedenpitävää takkia. Välikausihaalari kyllä on, mutta keväällä kaksiosainen on usein kätevä, kun voi auringon lämmittäessä vähentää yläosasta vaatteita. Tiitalla oli takkeja, pari keltaistakin, mutta tämä takki korvaa useamman: sopii paremmin kuraisille leikkikentille kuin Pico ja kuivallekin kelille paremmin kuin hengittämätön sadetakki. Se sopii välikausi- ja kurahousujen alle ja päälle.

Tuulitakki on siis sellainen ohut, kevyt ja verkkovuorinen, hengittää ja pitää sateen (vesipilari 3000 mm eli vedenpitävä). Laitoin käden takin hihaan ja kokeilin jonkin aikaa reippaasti valuvan vesihanan alla. Ei tullut mitään läpi, joten eivätköhän nämä takit pidä lapset kuivana sateellakin. Huppu on mukavan iso - meillä on vaatteita, joiden huppuun ei mahdu lapsen pää - ja hauskan lipallinen. Sen saa myös irti.

Onneksi lapsetkin tykkäsivät takeista. Tiita on omansa pukenut ja asustanut jo useampaan otteeseen. Eekikin valitsi pipon, saappaat ja pikkuauton ja oli jo valmiina lähdössä noilla varusteilla ulos iltapimeään. Kompromissina hän sai hetken saapastella parvekkeella ja oli onneksi siihen tyytyväinen.


Eilisen mittauksen perusteella Tiita on 101 cm pituinen. Hänellä on 104/110 cm takki, joka on aivan sopiva. Eeki on 85 cm, ja hänen takkinsa on 92/98 cm - oikein hyvännäköinen sekin, ei näytä yhtään liian isolta.

Kuvat on otettu eri valaistuksessa, ja takit näyttävät sen takia kuvissa keskenään erivärisiltä. Tiitan takki luonnonvalossa otetussa kuvassa vastaa mielestäni enemmän todellista väriä. Se on tosi lähellä viime kevään Picon väriä, ellei sama.

En yleensä yhdistele keltaista ja punaista, mutta sattumalta Eekin asussa yhteen osuneet keltainen takki ja punaiset housut saivat pohtimaan, josko hankkisin Tiitalle punaiset välikausihousut. Seuraavan koon Ontariot olisivat tarpeen ja ne ovat Ticketin kaupassa alessa.

Samaa tuulitakkia löytyy myös tummansinisenä, mutta keltainen oli mielestäni vastustamaton. Käytettynä voi löytää myös aiemman malliston tummansini-oranssin tuulitakin, tai uutena alessa osui silmään ainakin Cool in Cloth -nettikaupassa, tosin ei ole iso ale ja sekin säästö menee postareihin. On samassa kaupassa alessa kyllä muutakin, esimerkiksi itseäni houkutteli 80/86 cm pingviinibody sekä Livie & Lucan kengät.

2 kommenttia:

  1. Ihanat tuulitakkilaiset! Minä ostin myös tuon kuopukselle ja tykkään kyllä. Joko Tukholman kevät lämmittää, että tuolla pärjää? Täällä ei vielä, kun viileä rintama jyllää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä lämmittää, välillä hyytää. Viikonloppuna oli tuulitakkikelit, eilen käytin Eekin päiväuniajan talvivaatteiden pakkaamiseen joko pyykkikoriin tai laatikkoon vaatehuoneeseen. Ensin olin tietty katsonut parin viikon sääennusteen, joka näytti poutaiselta ja lämpimältä. Päiväunien jälkeen lähdettiin hakemaan Tiitaa päiväkodista. Ihmettelin, että onpa täällä kylmä. Sitten alkoi sataa lunta.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...