tiistai 21. tammikuuta 2014

Täällä ollaan!

Pahoittelen kovasti häpeällisen pitkää ja ihan turhaa päivitystaukoa. On ollut kaikenlaista tekemistä mutta toisaalta ei mitään niin erityistä, etteikö kirjoittamiseenkin olisi voinut löytyä pieni hetki aina välillä - se vain, että pitenevän tauon jälkeen ei oikein keksinyt, mistä aloittaa, ennen kuin kutsu jo kävi muualle. Olen kyllä mielessäni tehnyt vaikka kuinka monta postausta. Koetetaan nyt tehdä vaihteeksi yksi ihan oikea vaikka hajanainen ja pikainen.

Joitakin päivityskatkon aikaisia puuhia:

- On leivottu oikeasti ja leikisti, siirrelty huonekaluja, kiivetty tuoleille ja pöydille, pudottu tuoleilta ja pöydiltä, selvitty säikähdyksellä, syöty leipomuksia leikisti ja oikeasti. Tätä kirjoittaessa Eeki (nyt 1 v 9 kk) kiipesi pöydälle ja heitti sieltä lasin sirpaleiksi lattialle. Taas. Lautanen tuli perässä, mutta sen sain kiinni. Varovainen Tiita (nyt 3,5-vuotias) ei ole muistaakseni ikinä särkenyt yhtään astiaa.

Paita Pompdelux Darren Little Shirt 86 cm, liivi PO.P, housut Shampoodle. 

Neulehaalari Pompdelux Moscow 86 cm.

- Vietettiin joulunpyhiä sukulaisten luona täällä kotiseudulla sekä Suomessa. Tiita odottaa jo ensi joulua hyvin innokkaasti, ja joululaulut kajahtavat molempien lasten suusta yhä monta kertaa ihan joka päivä.

Paita Pompdelux 104 cm, mekko PO.P. Eekin haalari Albababy, paita Minuminu.

- On reissattu laivalla monta kertaa. Vihdoin on päästy Viking Gracellakin käymään. Kyllä suosikit varsinkin lasten kanssa ovat Silja Serenade ja Symphony, etenkin kun viikonloppuisin on Pikku Myyn ja Muumipeikon vetämät Muumidisko ja aamujumppa. Olen keskimääräistä innokkaampi aikuinen muumidiskoaja - harmi, että pitää koko ajan vahtia, ettei Eeki mene liian likelle ihailemaansa Muumipeikkoa -, mutta hei, olen viimeksi ollut yöelämässä yli kaksi vuotta sitten eikä silloinkaan ohjelmassa ollut tanssia.

Toppahaalari Mini Rodini 104/110 cm (sopiva metrin pituiselle, kasvunvaraakin löytyy), pallobody Marimekko, rusettimekko Mini Rodini 92/98 cm.

- Eräät ovat loikoilleet lattialla, painineet, käskyttäneet äitiä tai tehneet tuhoja, kun toiset (yksi) tekevät kotitöitä. Toisaalta Tiitasta on alkanut olla monesti ihan oikeasti apua. Tykkään tästä "jag är lilla mamma" -vaiheesta enemmän kuin aiemmista "mamma kan själv" -vaiheesta tai "jag kan inte, jag är bebis" -vaiheesta.

Neulemekko Pompdelux 98 cm, karhubody Mini Rodini 80/86 cm, merirosvohattu H&M Unicef All for Children.

- On vietetty lähes päivittäisiä naamiaisia kotona. Tiita on milloin Peppi Pitkätossu, milloin Marikki tai Iida, milloin vauva, perhonen tai merirosvo.

Merirosvovaatteet H&M Unicef All for Children, undulaattimekko Mini Rodini 104/110 cm.

- Joulu meni vaakasuoraan päin naamaa iskevässä vesisateessa, mutta nyt tammikuussa on ollut lunta ja pakkasta. Pulkkamäessä on vietetty paljon aikaa.

Sydänpipo Mini Rodini 48/50 cm (52 cm päässä), denimhaalari Molo Polaris 92 cm, kaikki hanskat Molo Mitzy.
Raitapipo PO.P 48/50 cm (liian pieni meille), keltainen haalari Molo Pyxis 86 cm. Pandahaalari Rodini, kypärämyssy Racoon.

Lisäksi Eekille on pidetty unikoulu, ja muutaman viikon vastaanpyristelyn jälkeen hän nukkuu viimein kokonaisia öitä - aikamoista verrattuna aiempiin kymmeniseen herätykseen per yö. Kohta hän voi siirtyä vierestämme lastenhuoneeseen nukkumaan. Olemme siis tehneet makuuhuoneesta lastenhuoneen ja olohuone on nyt yhdistetty olohuone - vanhempien makuuhuone. Tervemenoa lelut pois olkkarista, mutta valitettavasti tervemenoa myös pitkät unet vuorotellen viikonloppuaamuina. Toisaalta enää niitä ei niin tarvitse, kun saa nukkua yöt putkeen. Oma makuuhuone ja sängytön olohuone olisi silti kiva saada, joten olemme käyneet asuntonäytössä. Nyt mietimme tarjouksen jättämistä.

Jatkoa seuraa vastedes tiiviimpää tahtia!

1 kommentti:

  1. Onpa kivaa taas kuulla mitä teille kuuluu! Ja niin ne lapset vaan kasvaa. Juurihan Eekikin oli ihan ihan pieni... Ihania roolileikkijuttuja teiltä löytyy. Jos tilaa vain olisi niin niitä voisi hankkia kaapit täyteen. Ja onneksi olkoon kokonaisista öistä. Ihan luksusta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...