sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Syksyn sateille

Tapanani on ylikompensoida vaatehankinnoissa aiempia puutteita. Kun ensimmäisenä talvena oli vain yhdet toppahanskat, joiden kadotessa olimme pulassa, seuraavana talvena oli sitten niin monet, että oli hankala löytää niiden joukosta paria. Alkukesästä ei ollut Fridalle oikein mitään sopivankokoista vedenpitävää vaatetta, joten nyt on sitten syksyksi senkin edestä.

Olen pannut merkille, että päiväkodissa muiden naulakoissa on sadetakki, kurahousut, kurahanskat ja saappaat. Minä olen aina sään mukaan pakannut mukaan vaatetta, mutta voihan sää yllättäen muuttua ja toisaalta saattaa vaatekassi unohtua rattaiden alle, kuten kerran kävi, joten ehkä olisi hyvä minunkin viedä sinne ainakin yksi setti. Mutta mitkä?

Kuvan takit: 98 cm ihana puuvillavuorinen Marimekon sadetakki, 98/104 cm pirteä keltainen Molon sadetakki sekä hempeä 98 cm Ticketin Lena-välikausitakki, jonka vesipilari on 10000, vaikka se ei kumimainen pinnaltaan olekaan kuten nuo muut. Mustat 98 cm kurahousut vasemmalta ovat Ticketin, siniset sateenkaariolkaimiset Molon 98/104 cm ja tummansiniset (Total Eclipse) välikausihousut Ticketin Ontario-housut kokoa 98 cm, ainoat, joita on toistaiseksi testattu ja tosi hyvät ovat olleet. Pipot ovat Mini Rodinin. Pinkit saappaat ovat Traderasta ostetut Crocsit ja keltaiset Bisgaardit. Näistä Crocsit ovat Fridan suosikit. Myös goretex-kenkiä löytyisi, mutta Frida tykkää saappaista siinä määrin, että mahtaakohan goretexeille olla käyttöä. Ei ainakaan keväällä ollut.


Kuvan hanskojen toimivuudesta käytännössä ei ole mtään käsitystä. Punaiset ovat Tähti-Jonathanin välikausihanskat, joiden vesipilari on 10000. Pinkit keskellä ovat Jonathanin Classic-välikausihanskat, joiden vesipilari on 5000. Siniset ovat Molon välikausihanskat. Kruunukuvioiset pinkit ovat kirpparilta ostetut fleecevuorilliset kurahanskat. Lisäksi on arsenaali pieniä villatumppuja.

Mitä sinne naulakkoon nyt siis kannattaisi viedä? Vedenpitäviä välikausivaatteita vai rehellisiä kuravaatteita? Mitä kestävät vesipilari 5000 hanskat?

7 kommenttia:

 1. Veisin kurikset. Niiden vedenpitävyys on jokaisen hoitotädin ymmärrettävissä ja käyvät sitten kaikkeen rapaan- eikä niitä kaivata kotona. Kuorivaatteet tulee useimmiten puettua jo kotona jos tarvii.
  Hienot setit muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin tykkään tietysti kovasti kaikista. Taidan tosiaan viedä nuo Molon kurikset, niin ei jää mitään epäselvyyksiä kellekään. Olen saanut käsityksen, että päiväkodissa olisi melkoinen varavaatearsenaali, joten ehkä pukisivat muuten kuravaatteet tuon Ticketin setin päälle.

   Meillä muuten oli hoidon alkaessa pelkästään hoitosetiä, kunnes lomailijat palasivat myös töihin. Nyt on molempia, mutta tyttären suosikki on eräs setä, joka aina pelastaa aamun tullessaan hakemaan tytön eteisestä leikkimään.

   Poista
  2. Ne onkin aika ihania setiä ja ehkä naiselliseksi mielletystä ammatista huolimatta sellaisia äijämäisenkin miehekkäitä ja rentoja. :)

   Poista
 2. Itse olen huomannut, että tädit eivät usein ehdi tai muista pukea mitään kerrosta kuriksien alle - vaikka ei olisikaan tosi kylmä, niin kyllä sitä monesti tulee sadekelillä tarve jollekin kerrokselle leggingsien ja kuravaatteiden väliin. Siksi laitan aina päiväkotiin rubber rain setin fleecellä. Ikävintä on jos lapsella on kylmä ja silloin voi ainakin olla varma, että välisetti tulee varmasti päälle.. t.pomi
  ja ps. meidän lapsi on pienessä päiväkodissa, ja silti näyttää sadekelillä uloslähtö olevan aika kaaosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hm, hyvä pointti (ja huomasinko missään vaiheessa kiittää niistä erittäin pätevistä lentomatkailuun liittyvistä ohjeista, jotka pitivät hyvin kutinsa) meillä on tässä jo siinä määrin vaatteita (näiden lisäksi myös useampi takki ja lisäksi tietysti pojan vaatteet), että ehken hanki enää fleecevuorista settiä.

   Tämän kahden kuukauden hoitojakson aikana ei ole muuten täällä edes satanut kertaakaan! Tai siis on jonkin verran satanut, mutta ei tuolloin aamupäivisin. Muutenkin on ollut lämmintä, joten en ole nähnyt mitään ulospukemista kertaakaan. Henkilökunta on vain avannut ovet, lapset ovat pukeneet kengät ja juosseet ulos.

   En siis tiedä, mahtavatko he edes auttaa lapsia pukemisessa. Meidän tyttö on ryhmän nuorin ja on kuitenkin teknisesti hyvä pukija, eli menee päälle niin kengät, housut, takit kuin pyöräilykypäräkin. Ei kuitenkaan tietenkään tajua, milloin kannattaa minkäkin verran vaatteita, joten toivon, että huonommalla säällä joku on katsomassa lasten pukemista. Seuraavaksi nuorimmat ovat vuoden tai parikin vanhempia, mutta tuskinpa 4-5-vuotiaatkaan osaavat arvioida, miten pukeutua, joten kaipa sitä seurataan.

   Jos on koleampi sadepäivä, niin varmaan sitten kotona puen pari kerrosta sisävaatetta päälle. Tyttö ei kuitenkaan ole sisällä kuin hetken aamuisin ja ulkoilun jälkeen lounasajan.

   Poista
 3. Hei, mä taisin ekaa kertaa löytää tänne sun blogiin! Kivalta näyttää. :)

  Ah, meillä on myös ongelmia, että mitä laittaisi hoitoon mukaan, kun tätä hoitouraa on ehtinyt kertyä vasta parin viikon ajan. Kurikset olen laittanut mukaan, mutta luulen, ettei niitä ole kertaakaan käytetty. Meidän lapset on perhepäivähoitajalla, joka ei sitten ehkä vaan ole kurahousuihmisiä (kuten en minäkään). Vaikeaa!

  Hienoja settejä teillä tosiaan!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...