torstai 26. syyskuuta 2013

Puolitoistavuotiaan välikausihaalarit

Kohta puolitoistavuotiasta Felixiä ei ole viime aikojen ulkovaatepostauksissa näkynyt, mutta myös hän on päässyt nautiskelemaan märistä kylmistä keinuista ja liukumäistä. Hiljattain hän vielä pelkästään konttasi, mutta viime päivinä hän on enimmäkseen kävellyt.

Hurraan uudelle taidolle jo ihan vaatteidenkin puolesta. Molon ohuet sadehousut kerkesivät kuitenkin jo reikiintyä (tietysti). Mini Rodinin musta Pico-haalarikin on pystyasennossa enemmän edukseen, eivätkä kengätkään lähde enää jaloista, vaikka haalarissa ei jalkalenksuja olekaan. Haalari on kooltaan 80/86 cm, ja se on juuri sopiva Felixille, joka lienee hivenen päälle 80 cm.

Olen kerännyt Felixille hienon valikoiman pipoja vain saadakseni huomata, että ne eivät kauaa pysy päässä. Ne eivät ole Felixin mielestä hänen juttunsa. Kypärämyssy on tällä hetkellä ainut, joka pysyy. Onneksi meillä sattui olemaan hieno Aarrekidin Puutarhassa-kuosinen. Fridakin on useasti pyytänyt itselleen samanlaista, mutta Felixin myssy on muistaakseni kaikista isoin eikä mahdu Fridalle. Felixin 51 cm päähän se on hyvä.

Punainen pipo Mini Rodini 48/50, kypärämyssy Aarrekid, tennarit Reima, haalari Mini Rodini.

Pico-haalarin lisäksi käytössä on ollut myös ensi kevääksi aiottu Molon denim-kuosinen Polly-välikausihaalari kokoa 92 cm. Se on vielä niin iso, että pohkeiden isot tähtiheijastimetkin jäävät piiloon lahkeiden makkaroiden alle, mutta materiaali on kuitenkin niin kevyttä ja pehmeää, ettei näy haittaavan kokemattomampaakaan kävelijää. Tämän kanssa sopisivat varmaan hauskasti hankkimani Oikukkaan farkkutähtipipot, mutta enpä ole ehtinyt arvioida sopivuutta, kun ne ovat jo lentäneet lattialle. Eli kypärämyssyllä mennään.

Välikausihaalari Molo 92 cm, goretex-kengät Vincent, välikausihanskat Tähti Jonathan.

Kevääksi on siis tuo Molon haalari. Ajattelin lisäksi siihen mennessä hankkia kaksiosaisen setin. On näppärää, kun voi vaikka sään lämmitessä tai kauppaan mennessä riisua vain takin. Housut saisivat mielellään olla samanlaiset kuin Fridalla nyt eli Ticketin henkselilliset Ontario-housut (Ontario Bib Pants). Takkikin voisi kenties olla samanlainen kuin Fridalla eli Molon softshell, joskin sitä uudempaa mallia, jossa on isompi vesipilari. Hankinnoilla ei ole sikäli kiire, että sää nyt ei varsinaisesti näytä olevan lämpenemään päin. Aamuisin on jo pakkasta, ja välikausihaalareiden alla villaa.

8 kommenttia:

 1. Kivat setit ja onnea uudesta taidosta! Munkin 1v3kk päässä pysyy ainoastaan kypärämyssy. Hänkin on reilu 80cm pitkä ja käyttää myös 92cm molon (mustaa) vk-haalaria. Niin kylmältä tuntuu, että noinkohan kohta saa kaivaa topat esiin?! Toppaa löytyy Moloa 86 ja 92cm, ja niistä vaikuttaisi 86cm olevan se oikea koko vaikka ensin tuumin, että noinkohan poika suoraan 92 niissäkin siirtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tyttö sai tänä aamuna päälleen toppatakin. Muuten en ole vielä vaihtamassa toppaan, koska aamuisin on kyllä kylmä, mutta päivällä sitten +10 astetta. Tuo toppatakki saattoi olla aika sopiva näille keleille, koska se on käytettynä ostettu Mini Rodinin papukaijakuvioinen untuvatakki eikä kovin muhkea enää. Kuitenkin sen verran lämmittää, että villatakin pystyi jättämään pois. Oli se ainakin menomatkalla päiväkotiin hyvä eli noin 10 minuutin matkan, heh.

   Meilläkin oli Molon 86 cm ja 92 cm haalarit, ja 92 cm oli mahdottoman iso, kun materiaali on paksumpaa kuin välikausihaalarissa.

   Poista
 2. Hih, pakko kommentoida, että laskeskelin yksi ynnä yksi ja vaikuttaa siltä, että tuo Molon haalari on lähtöisin meiltä. ;) Kiva että pääsi hyvään kotiin ja hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisen hyvin laskettu, koska haalari tosiaan saapui meille uudenveroisessa kunnossa Laura-nimiseltä henkilöltä. Lienet siis sama Laura. :) Näyttänee vielä paremmalta sitten keväällä!

   Poista
  2. Minäpäs ryhdyn nyt lukemaan tuota sinun blogiasi ja tekemään sen pohjalta ostoslistaa. ;)

   Poista
  3. Haalarivalikoima siellä ainakin on hyvin Molo-painotteinen! ;)

   Poista
 3. Tuo haalari on siis kokoa 80/86 ja menee 1,5 vuotiaalle, luuletko että huhtikuussa 10kk ikäiselle pojalleni menisi silloin yksi koko pienempi eli se 68/74, tietty riippuu vauvasta mutta meillä ollaan tähän mennessä aika keskivertokokoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin neuvolakortteja ja haalaria, ja veikkaisin, että 10 kk ikäiselle tuo meidän haalari olisi liian iso, joten kenties se 68/74 cm olisi sopiva. Voi olla myös turhankin nafti. Välillä lapsi jää noiden tuplakokojen väliin etenkin ulkovaatteissa. Konttaajalle muuten tuo haalari ei ole mielestäni kaikista käytännöllisin, koska ilman jalkalenksuja lahkeet nousevat kontatessa polviin. Mustassa värissä hiekka ja kura polvissa näkyy myös hyvin, joskin on onneksi lähtenyt pyyhkimällä pois. Meidän poika siis aloitti haalarin käytön konttaajana ja sitten oppi kävelemään, jolloin haalari on ollut kiva eikä jalkalenksuttomuus ole haitannut.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...