perjantai 6. syyskuuta 2013

Pallomerenkäyntiä

Käväistiin sitten taas Helsingissä kääntymässä. Laiva oli Silja Serenade. Tykkään Helsinkiin matkustaessani valita Siljan ja Turkuun päin mennessä Viking Linen. Matka alkoi hyvin, kun ovella olivat vastassa Muumipeikko ja Pikku Myy, joka ojensi lapsille ohjelmalehtiset. Frida pyysi monta kertaa matkan aikana saada lukea lehteä, jonka Pikku Myy antoi. Sitten hän tutki lehteään tärkeänä.

Fridalle reissun parasta antia olivat Pikku Myyn lehden lisäksi pallomeret, liukumäet ja elämän ensimmäinen kasvomaalaus. Hän valitsi jäätelön kuvan poskeen. Paluumatkalla hän halusi jäätelön kuvan käteen. Niitä sitten tutkittiin monta kertaa peilistä.

Felix tykkäsi myös pallomerestä ja liukumäestä sekä potkumoposta ja junaradasta, jonka parissa hän leikki parikin tuntia yhteen menoon, kunnes oli välillä aika lähteä syömään. Muut leikkihuoneen vanhemmat ja isovanhemmat oikein ääneen ihmettelivät, miten voikin olla rauhallinen ja keskittynyt lapsi.

Tuolla leikkihuoneessa oli muuten tosi kylmä. Etenkin pallomeren lattia oli jäätävä. Reilusti paksummin vaatetta olisi saanut olla päällä.


Rattaamme (Mountain Buggy Duet) eivät mahtuneet hytin ovesta kuin taitettuna (tai ovesta kyllä, mutta Siljan hyttien oviaukon jälkeen tulee yleensä joku este, onkohan se nyt se peilipöytä), joten lainasin Siljalta rattaita. Kuulemma ne olisi saanut ottaa maihinkin. Kuten tavallista pyysin hyttiin myös matkasängyn ja sängynlaidan. Kävin infossa niitä kysymässä jo heti laivaan noustua. Ilmeisesti hyttiin oli jo valmiiksi tuotu yksi matkasänky, joten meidän tullessamme hyttiin siellä olikin niitä kaksi. Kaksi matkasänkyä, neljä vuodetta - ja molemmat lapset halusivat nukkua minun sängyssäni. Vasta paluumatkalla hoksasin, että saan alasängyt siirrettyä yhteen parisängyksi. Onneksi sentään edes tuolloin.

Pallokala Poksissa oli erittäin kätevää, että lapsille on siellä leikkinurkka, tv, dvd:itä ja vessa. Muuten olisi myyntipisteen järjestäminen ollut hyvin haastavaa. Jos joku miettii, mitä viedä sinne nyt myyntiin, niin kuulin 80 cm välikausihaalareita ja -housuja tiedusteltavan useampaan otteeseen. Omastakin loosista lähti heti 74/80 cm Molon kurahousut, vaikka niissä oli reikä polvessa. Toisaalta hinta oli euron, joten ehkä se sopi tuunaajan kukkarolle. Myös Pompdeluxin sukkahousuille näytti olevan kysyntää. Olen lisäksi kuullut, että myyntipisteestäni on lähtenyt Mini Rodinin bikerhaalari ja sulkapaita. Muuten minulle on vielä mysteeri, miten on mennyt ja saako paljon kantaa takaisin. Jännää. Mahtava juttu muuten etenkin näin ulkopaikkakuntalaiselle myyjälle, että myyntipaikan hintaan sisältyy järjestely. Siellä kävi eräskin myyjä loosillaan ja totesi, ettei siellä tarvitsekaan mitään tehdä, kun paikka oli pidetty kunnossa. On myös hauska seurata kirppiksen Facebook-sivulla kuvia eri myyntipaikoista. Myyjälle on hyvä, että mainostetaan, ja toisaalta myös ostajana on mielenkiintoista vahtia paikan tarjontaa.

Tapasin myös pari blogin lukijaa! Oli kiva, kun tulitte tervehtimään. Toivottavasti en vaikuttanut tylyltä tai mitään. Olin vain hämilläni. Teittekö löytöjä? Meille lähti parit kengät ja unipussi.

Piipahdin taas Tamineessakin. Se oli tällä kertaa reippaasti edellistä siistimpi, joten ehkä ensimmäisellä kerralla oli jokin siivouspäivä meneillään. Rattaat piti kyllä edelleen jättää ulos, joten tosi pikaiseksi piipahdukseksi jäi taas. Ulkona oli tuollainen samanlainen sininen Plaston mopo kuin kuvassa Felixillä oli laivalla. Mopo maksoi muistaakseni vain vitosen. Mietin sen ostamista, mutta sitten tuumin, että eihän Felix osaa sillä ajaa. Olemme monesti kokeilleet, ja aina hän on mennyt siihen keskelle syvennykseen istumaan polvet maassa. Sillä tyylillä ei pääse mihinkään. Paluumatkalla kokeilimme sitten vielä samanlaista mopoa laivalla, ja yllättäen tällä kertaa homma sujuikin. Ensi kerralla voisin siis ottaakin sen mopon, mutta epäilenpä, ettei sitä enää siellä sitten ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...