tiistai 27. elokuuta 2013

Kompis

Juttelua eilen matkalla päiväkodista kotiin:

Frida: - Tiitalla on kompis! (Sanaa kompis ei ole meillä ennen kuultu.)
Minä: - Onko sulla dagiksessa kompis eli kaveri?
Frida: - On!
Minä: - Onpa hienoa. Kuka siellä on sun kaveri?
Frida: - Tyttö!

Frida halusi ottaa aamulla pyörän mukaan, koska "tytöllä on pyörä, pojalla on pyörä, Tiitalla on pyörä myös".

Neuletakki PO.P, tyllihame ja leggingsit Pompdelux, kengät Crocs.

Tänä aamuna Frida oli heti ylösnoustua avaamassa ulko-ovea ja lähtemässä päiväkotiin, vaikka lähtöön oli vielä pari tuntia aikaa. Kun sanoin, että pitää syödä aamupalaa ensin, hän koetti taivutella, että osaa kyllä mennä päiväkotiin itsekseenkin. Tänään on siitä poikkeuksellinen päivä, että päiväkotiryhmä lähtee bussilla retkelle ymmärtääkseni tarhatoverinsa juhliin. Siksi en haekaan Fridaa tänään puolilta päivin vaan vasta kolmelta. Frida oli hyvin tarkka siitä, mitä hän haluaa tänään päälle. Kampaus oli erityisen tärkeä: "Pippi-hår! Letit! Tytöllä on myös! Rosa hårband!"

Matkalla päiväkotiin Frida selitti minulle innoissaan, että hän pukee päähänsä sitten vaaleanpunaisen hatun ja syö kakkua. Frida ei ole koskaan suostunut syömään kakkua, mutta nyt hän jopa sanoi tykkäävänsä siitä.

Juosten retkelle! Tarkasti itse valittu kokonaisuus: Rodinin leopardi-aurinkolasit ja kyyhkymekko sekä Pompdeluxin leggingsit.

Päiväkodin hoitaja tosin ei tiennyt mitään kakusta tai hatusta. Sen sijaan sadettimen läpi juoksemista on kuulemma halukkaille luvassa. Toivottavasti on hauska päivä ja mukavia leikkejä Tytön kanssa. Ja ehkä vähän kakkuakin.

Eilen Fridan ollessa hoidossa Felix käveli noin 1,5 metriä. Tähän asti hän on kävellyt satunnaisesti 1-2 askelta silloin tällöin. Ikää hänellä on nyt siis 1 v 4 kk. Vauvavuosi on venynyt pitkäksi, mutta ehkä meilläkin on kohta taapero.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...