lauantai 31. elokuuta 2013

Ikast Etiket ja vaatteiden nimikointi

Minulta kysyttiin, haluaisinko testata Ikast Etiketin nimikoimistuotteita ja kirjoittaa aiheesta rehellisen arvion blogissani. Yhteydenotto osui sopivaan saumaan, kun olin jo ehtinyt mietttiä, miten nimikoida Fridan vaatteet sun muut tavarat päiväkotiin, joten minulle sopi ilman muuta. Sain siis ilmaiseksi haluamani tuotteet, ja nyt voin kirjoittaa niistä, kun olemme jonkin aikaa kerenneet niitä testata.

Valinta oli vaikea, kun vaihtoehtoja oli niin monia eikä minulla ollut oikein selvää käsitystä, mitä nimikoinnilta haluaisin. Haluanko, että nimikointi kestää pesun korkeassa lämpötilassa? Haluanko, että nimikoinnissa ei ole taustaa vai että on? Haluanko, että nimikoinnin saa pois? Haluanko, että nimikoinnissa on nimen lisäksi pieni nalle tai muu kuva? Haluanko voida itse muokata tekstiä eli hankkisinko leimasimen? Haluanko käyttää tarroja, silittää nimikoinnin kiinni tai kenties ommella? Tai no tuo viimeinen oli helppo. En halunnut ommella. Ottaisinko valmiiksi kootun paketin erilaisia vaihtoehtoja?

Päädyin tilaamaan kolme eri tuotetta: nimikointikynän, käteviä Stikins-tarroja sekä silitettäviä nimilappuja. Valitsin tarrojen lisäksi silitettäviä nimilappuja siksi, että ne tarttuvat hyvin kiinni muuallekin vaatteeseen kuin pesulappuun (Stikins-tarrojen mainostettiin tarttuvan parhaiten pesulappuihin ym. tasaisiin pintoihin), ne kestävät myös yli 60 asteen pesun (vrt. tarrojen 40 astetta) ja niihin sai nimen lisäksi kuvan, jonka avulla mainostekstin mukaan lukutaidotonkin lapsi voi tunnistaa vaatteensa.

Tekstiksi tarroihin ja silitettäviin nimilappuihin kirjoitin molempien lasten nimet, koska suuri osa Fridan vaatteista periytyy suoraan Felixille, sekä oman sähköpostiosoitteeni, jossa näkyy myös nimeni. Olisin ehkä muuten laittanut puhelinnumeron, mutta harkitsen liittymän vaihtoa enkä ollut varma, säilyykö täällä Ruotsissa numero silloin samana. Lisäksi silitettäviin lappuihin valitsin kuvaksi kissan.

Stikins-tarroissa sanotaan toimitusajaksi 7-14 työpäivää. Nyt täytyy sanoa, etten huomannut pitää lukua, millä vauhdilla ne tulivat, mutta en kerennyt ainakaan ihmetellä, missä viipyvät. Ei siis ainakaan mennyt tuon luvatun ajan ylitse, vaikka varmaan näin alkusyksystä on paljon muitakin tilauksia.

Tarrojen lätkiminen vaatteisiin on tietysti ollut mitä helpointa. Aina on löytynyt joku pesulappu tai vastaava. Ei ole tarvinnut edes peittää olennaisia tietoja, vaan olen valinnut tarran paikaksi arabian- tai norjankieliset tms. pesuohjeet tai ohjeistuksen, ettei pipoa saa käyttää yöpukuna. Olen laittanut tarroja sisävaatteiden lisäksi sadevaatteisiin, talvihaalariin, välikausihanskoihin, pipoihin sekä myös pyörään ja pyöräilykypärään.

Olen taitavasti käsitellyt sukunimen ja yhteystiedot kuvista pois. Oikeasti tarrojen teksteistä saa siis hyvin selvääkin.
Tarrat ovat myös kestäneet luvatun 40 asteen pesun. Itse asiassa kuvan mekon pesin viimeksi 60 asteessa, ja tarra on yhä paikoillaan. Tuo mekko muuten todennäköisesti ei siirry Felixille nimikoinnista huolimatta. (Tässä kuvassa olen värittänyt sukunimen ja sähköpostiosoitteen yli.)


No, lähteekö tarra sitten pois kuten luvattua? Lähti helposti ja siististi.


Kangastussista sanotaan sivuilla, että se sopii sellaisiin vaatteisiin, jota ei pestä usein. Testasin sitä kenkiin. Kynän jälki oli siistiä. Eipä luulisi haittaavan, jos teksti haalistuu. Voihan sen sitten kirjoittaa tarvittaessa uudelleen.


Silitettävien nimilappujen mukana seurasi yksityiskohtaiset ohjeet. Huolestuin hiukan siinä vaiheessa, kun silitysrauta oli jo kuumenemassa ja luin ohjeista tarvitsevani tuotteen mukana tulleen suojapaperin - mihin sen jo hukkasin? Onneksi ohjeessa mainittiin sen olevan tavallista leivinpaperia. Silittäminen oli nopeaa. Sain tosin sutattua kulman tai pari lapuista jotenkin. Testasin nämä vaatteet 60 asteen pesussa, eivätkä laput lähteneet.


Eiköhän noita lappuja tule vielä silitettyä ja tussillakin kirjoitettua, mutta tykkäsin erityisesti Stikins-tarroista, koska ne olivat niin käteviä kiinnittää vaikka kiireessä ja lisäksi ne saa halutessaan vielä poiskin. Toistaiseksi olen aina löytänyt tarralle sopivan paikan. Tarrojen luvataan kestävän 40 asteen pesun, mutta voihan tilalle helposti laittaa uuden tarran, jos aiempi lähtee. Lisäksi ne sopivat sekä vaatteisiin että tavaroihin, kuten nyt pyörään ja kypärään. Tilasin 60 tarraa, koska 30 tarraa maksoi 9,23 e mutta tuplasti eli 60 kappaletta vain 11,95 e. Voisin hyvin tilata Stikinsejä jatkossa ihan omallakin rahalla.

3 kommenttia:

 1. Meille tuli jotakuinkin sama setti viime keväänä. Tarrat ovat olleet pettymys: liian isoja, ei pysy. Silitettävät nimikointilaput sen sijaan pysyvät aivan loistavasti pesusta pesuun ja samoin nimikointitussi. Niitä voi suositella!
  Nyt kokeilen Tarramonsterin tarroja ja jos nekään ei pysy, siirryn suosista silitettäviin täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ylläri. Toistaiseksi on ainakin kaikki pysyneet lukuunottamatta sitä yhtä, jonka otin itse irti. Olen kaikki kiinnittänyt pesulappuihin yms. Oliko teilläkin? Pesitkö 40 asteessa? Lähtivätkö heti pian irti? Olen kokeillut eri merkkisiin ja sorttisiin vaatteisiin, ja toistaiseksi on aina löytynyt sopivan paikka lapulle. Ajattelin, että nimikointia olisi kenties vaikea huomata, jos lappu olisi pienempi.

   Poista
 2. Merkitse.fi huijaa ihmisten rahoja, VARO!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...