lauantai 10. elokuuta 2013

3-vuotissynttärit

Pari viikkoa sitten Frida täytti kolme vuotta. Fridaa juhlistaessamme meillä on aina ollut pöydällä liljoja. Nyt olimme viimein oppineet sen, että hankimme kukat sen verran hyvissä ajoin, että kimpussa on auki useampi kuin yksi kukka. Frida puolestaan on oppinut synttärisankarin käytöksen: hän vastaanotti vieraansa ovella, kuunteli hilpeänä synttärilaulut, puhalsi heti perään kynttilän sammuksiin sekä avasi lahjat ihan itse. Hän oli juhlistaan niin täpinöissään, että vieraita nauratti.

En halunnut leipoa kakkua, kun päivänsankari itse ei sitä kuitenkaan olisi suostunut edes maistamaan. Sen sijaan tarjosimme ison kulhon vanilja- ja toffeejäätelöä, mansikoita, mustikoita, marenkeja, suklaakeksejä ja suklaakastiketta. Kun aloin pistellä annokseen vielä pieniä viirejä, mies alkoi toppuutella, että nyt menee överiksi. Tai itse asiassa jo vähän aiemmin niiden keksien kohdalla. Viritys oli kuitenkin iso hitti, josta tuli paljon kehuja vierailta. Pieni päivänsankari ei silti jätskiannostaankaan maistanut. Hän oli mitä ilmeisemmin annoksen överiydestä isänsä kanssa yhtä mieltä.


Lahjaksi tuli paljon prinsessa-aiheisia juttuja, vaikka en ole huomannut Fridan olleen prinsessoista kiinnostunut. Pikemminkin Peppi Pitkätossu ja monenlaiset eläinhahmot ovat olleet suosikkeja. Prinsessatamineet upposivat kuitenkin täysillä. Peppi Pitkätossukin kavereineen löytyi sateenvarjon kuosista. Juhlien jälkeen prinsessa Frida on rakennellut kruunu päässään lahjalegoilla, ihmetellyt kaleidoskooppia ja piirtänyt uusilla kynillään muun muassa mahaansa ja käsiinsä. Frida on myös suopeasti antanut välillä Felixinkin leikkiä prinsessaa mutta harmittelee, ettei meillä ole Felixin kokoista mekkoa.

Juhla-asuna oli Pompdeluxin Suri-mekko ja saman merkin paita, molemmat 98 cm.
Pienellä serkkutytöllä oli muuten synttäreillä aivan täydellinen juhlamekko. Samanlaista ihastelin jo aiemmin kesällä jonkun vieraan tyttösen päällä Skansenissa, mutta en rohjennut tungetella kysymään, mistä se oli hankittu. Nyt kuulin, että ihana mekko oli H&M:ltä. Hintaa mekolla on 4,95 euroa! Harmi vain, että isoin koko tästä vauvapuolen mekosta on 92 cm. Jää siis valitettavasti hankkimatta.

Hieno kuvassa, päällä vielä upeampi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...