torstai 27. kesäkuuta 2013

Peppi-tukka

Fridalla on sellainen valtava kiharapehko, että voitte arvata sen hiostavan kesällä niskaa. Tuulisella säällä hän taas valittaa hiusten menevän silmiin. Hiuksia ei ole kuitenkaan saanut laittaa kiinni. 

Viime päivinä asiaan on tullut muutos, kun Frida huomasi, että Peppi Pitkätossullakin on hiukset kiinni. Hän suorastaan vaati, että hiukset laitetaan samalla tavalla kuin Pepillä. Sitten hän keimailee peilin edessä. Miehen tullessa kotiin Frida on heti vastassa hihkumassa: "Titta, pappa! Tiita Pippi hår!"

Yhtäkkiä meillä onkin paljon aiempaa isomman näköinen lapsi.

Yläkuvassa paita Bobo Choses, hame PO.P. Alakuvassa Metsolan hattu, Rodinin body, Bobon housut ja PO.P:in mekko.
Alakuvassa näkyy uusi potkupyöräkin, vaan ei kypärää, joka oli kyllä hyvin lähellä vaikkakaan ei päässä. Frida istuu satulassa ja kävelee pyörän kanssa. Hän kulkee yleensä noin viisi askelta eli ehkä metrin. Ensimmäisillä askeleilla hän on iloinen ja viimeisellä sitten alkaa ulvoa tuskastuneena, kaataa pyörän ja vaatii, että kannan sitä. Hän on kritisoinut polkimien puuttumista, ohjaustangon kääntymistä sekä sitä, ettei pyörä pysy itsekseen pystyssä.

Muistuu mieleen Frida 1-vuotiaana, kun hän kulki taaperokärryillään ja alkoi kiljua aina, kun seinä tuli vastaan. Felix kulkee nykyään saman kärryn kanssa mutta eri tyylillä. Kun kärryt osuvat seinään, Felix joko yrittää kääntää tai pakittaa tai sitten kiipeää itse kärryyn seisomaan. Tämän hän tekee melko ääneti. Ehkä ressukka on tottunut, ettei äiti kuitenkaan ehdi auttamaan, kun äidillä on kädet täynnä töitä siskon kanssa. Äiti esimerkiksi yrittää opettaa Fridaa pyöräilemään samalla, kun Felix syö santaa ja pikkukiviä hiekkalaatikolla. Miten tämä tulisi ottaa, että minun tekemäni ruoka ei hänelle maistu, mutta tosiaan hiekkaa menee kaksin käsin aina kun mahdollista?

2 kommenttia:

 1. Heippa!

  Piti laittaa kiitokset sun Tukholman leikkipaikka-postauksista! Meidän Felix ja siskot pääsivät testaamaan Humlegårdenin puiston ja kivaa oli! Olipa fiksusti rakennettu paikka, pikakonttaajakin sai rauhassa viipottaa kun keinut oli rajattu aidoilla. Kivet ja kepitkin tuntuivat olevan ihan yhtä herkullisia kun täällä Espoossa! Vaikka tulimme lahjakortin voimalla poikkeuksellisesti Vikingillä niin jätimme suosiolla Södermalmin puistot rauhaan, ei viitsi lähteä edes testaamaan löytyykö vaikka maasta jotain epämäärästä suuhunpantavaa...

  Ainut huono puoli hienossa puistossa oli että äidille jäi vähemmän aikaa kaupoille... ;) Muutaman löydön ehti kuitenkin tekemään, Popilla oli heti "juhannussunnuntaina" puoleen hintaan vaatetta, täällä ei ainakaan pääkaupunkiseudulla ole ollut vielä kun 20-30 prosentin alet.

  Kiitos muutenkin kivoista kirjotuksista, sain ihan hillittömän hysteerisen naurukohtauksen kun luin väsyneenä joskus illan pimeinä tunteina Fridan "pippi-hiiji" jutun. Meidän pienempi isosisko vahtii myös aina välillä vaipanvaihtoa ja käy läpi kuka perheestä on tyttö ja poika, vihdoin nyt 3,5 vuotiaana alkaa asia olemaan jo selvä.

  T.Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitoksista! Olen iloinen, että postauksista oli hyötyä. Tuo Humlegården on kivoin ja käytännöllisin leikkipuisto, jossa on täällä tullut käytyä.

   Meillä luokittelu menee vielä toistaiseksi kategorioihin vauva (sisältää myös isommat lapset, jotka ovat rattaissa tai joilla on tutti, sekä aikuiset miehet, joilla on korville menevä pipo), tyttö (lapsi), mamma (lapsen äiti), pappa (lapsen isä). Jos vaikka joku Fridan kanssa leikkinyt lapsi lähtee isänsä kanssa pois puistosta, Frida huutaa perään: "Pappaaa!"

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...