tiistai 4. kesäkuuta 2013

BB Style - käytettyjen rattaiden kauppa Tukholmassa

Kävin ennen Italian-matkaa tsekkaamassa Hammarby Sjöstadissa sijaitsevan käytettyjen rattaiden putiikin BB Stylen (sivu löytyy myös Facebookista), kun minulla oli muutenkin sinne päin asiaa. (Päivitys 18.2.2014: En tiedä, toimiiko liike enää. Nettisivu ei ainakaan tällä hetkellä ole pystyssä, Facebook-sivu ei ole päivittynyt aikoihin eikä kysymyksiin siellä ole vastattu. Päivitys 3.8.2014: Ilmeisesti liike on kuin onkin toiminnassa. Nettisivu löytyi taas, ja FB-sivujen perusteella joku on onnistunut paikasta ostamaan kesän aikana rattaatkin. FB-sivuja ei näemmä päivitetä eikä siellä vastata kysymyksiin saati moittiviin palautteisiin. Asiakkaat valittavat FB-sivuilla, että liike on ollut suljettu, kun sen olisi pitänyt olla auki, ja muutenkin ovat saaneet huonoa palvelua.) Lähellä on muuten myös Adidaksen outlet, jonne en sillä kertaa kerennyt, mutta siitä sitten myöhemmin.

Näyteikkunassa oli parit nätit rattaat: punainen Bugaboo Cameleon ja turkoosi Icandy.


Bugaboon ja Icandyn rattaita löytyi sisältäkin useammat sekä muunkin merkkisiä rattaita, niin yhdistelmiä kuin tupliakin. Myös turvaistuimia oli kaupan. Kuvan valkoiset Bee+-rattaat maksoivat 4300 kruunua ja Cameleonit koppineen 5950 kruunua eli noin 502 euroa ja 695 euroa. Pikaisella vertailulla (Blocket, Tori.fi, Huuto.net) hieman halvemmalla voisi samaiset rattaat saada netistä, mutta ainakaan Suomessa tarjontaa ei näyttäisi olevan kauheasti, postikulut voi tulla päälle ja koeajelu ei välttämättä onnistu. Kaupan rattaat ja muutkin tavarat olivat siistin näköisiä ja hyvin esillä.


Valikoimiin kuuluu myös vaunukoppia, lämpöpusseja, aurinkovarjoja ja kaikennäköisiä Bugaboon tilpehöörejä. Tuollainen Bugaboon Transport Bag kiinnosti matkaa ajatellen, mutta hinta oli sama kuin aiemmin netistä katsomillani käytetyillä eli 1000 kruunua (n. 117 e) eli minulle siinä vaiheessa liikaa. Jos se olisi ollut sopiva hinta, niin olisin ostanut kyseisen laukun liikkeestä, jolloin postikulut olisi säästänyt. Lämpöpussit taisivat olla 700 kruunua (82 e).

Putiikin omistaa pariskunta, joista ainakin toinen on äidinkieleltään ranskalainen ja toivoi minun puhuvan joko ranskaa tai ruotsia. Englantikin kuitenkin sujui melko hyvin. Palvelu oli asiallista, vaikka ei välttämättä kaikista ystävällisintä tai asiantuntevinta, mutta varmaankin useimmiten riittävän ystävällistä ja asiantuntevaa. Minua tyytyväisenä Duetien käyttäjänä kismitti se, kun myyjä viittasi rattaisiini sanoen, että ovat nuokin hyvät, mutta on olemassa vielä paremmat eli Bugaboo Donkeyt (joita heillä ei sillä hetkellä ollut kaupan). Tykkään kyllä Bugaboon rattaista, mutta Donkeyt eivät ole meille paremmat, jos ne eivät mahdu lähikaupan hyllyjen väliin. En minäkään sanoisi metsässä reippaita vaunulenkkejä tekevälle koirien ulkoiluttajalle, että nämä meidän Beet olisivat kylläkin paremmat nuo teidän Emmaljungat.

Liike toimii muistaakseni niin, että valikoi heille tarjotuista sopivimmat myyntiin ja ottaa sitten myydyistä provision päältä.

Aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät nettisivuilta, mutta laitan ne nyt tähänkin eli arkisin klo 11-18 ja lauantaisin 11-16, sunnuntaisin suljettu. Osoite on Lugnets Allé 69. Sinne voi vaikka kävellä Viking Linen terminaalilta, mutta kävelymatka ei ole mitenkään erityisen viehättävä. Joukkoliikenteestä parhaita vaihtoehtoja ovat bussi ja pikaraitiotie (tvärbanan). Joukkoliikennematkustajalle sopivimman reitin ja aikataulun näyttää sl.se:n Reseplanerare. Vastaan kysymyksiin kommenttilootassa, jos reitin suunnittelu tuntuu hankalalta.

5 kommenttia:

 1. Kiva paikka :) minulla on hakusessa bugaboon kesäkuomu missä on hyttyverkkoa, mutta haluamaani väriä ei tunnu saavan koska malli vaihtui uuteen :/ mitähän postarit suomeen suunnilleen olisi, jos vaikka blocketista löytäisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsimäsi väri ei muuten varmaankaan sattumoisin ole hopea? Mielestäni meillä on sellainen ylimääräisenä (tosin se on Been kuomu ja etsinet Cameleonin kuomua, ne kai ovat erilaiset?). Jos painaa alle 100 g, niin 24 kruunua eli 2,80 e, ja jos 100-250 g, niin 48 kruunua eli 5,50 e.

   Poista
 2. joo camin kuomua etsiskelen, musta/pinkki/valkoinen mieluusti väreinä-jotain jämäoransseja ja ruskeita vaan tulee vastaa.. ja ne on been kanssa kyllä erilaiset eikä käy toisiinsa :/

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos tästä vinkistä! Aivan ihana kauppa,täytyy heti seuraava Tukholman reissu ajoittaa tuon kaupan ollessa auki;)!

  VastaaPoista
 4. Onkohan Suomessa olemassa vastaavanlaista putiikkia? Jos ei niin hyvä liikeidea jollekkin :)

  VastaaPoista