sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Äitienpäivän hengähdystauko

Frida (2 v 10 kk) tuli kylvystä ja juoksi suoraan vaatekaapille:

- Tiita aatteet pääl! Navel aakyy. Tissit aakyy. Mamma aata snöre! Ei Tiita aata snöre. Mamma kukka-aata. Ei Tiita kukka-aata. (Fridalle vaatteet päälle. Napa näkyy. Tissit näkyy. Mammalla on naru paidassa. Fridalla ei ole narua paidassa. Mammalla on kukkapaita. Fridalla ei ole kukkapaitaa.)
Minä: - Haluatko kukkapaidan?
Frida: - Aappa hyppii ääky aata! (Apina hyppii sängyssä -paita.)
Minä: - Ei meillä ole mitään apinapaitaa.
Frida: - MISSÄ ON? Missä on Tiita aappa-aata?

Saa vihjata, jos tietää, mistä löytäisin kivan paidan, jossa apina hyppii sängyssä! Fridalle kelpasi onneksi tiikeripaita, etenkin kun pikkuveljelläkin oli sama tiikeri haalarin selässä. Sitten lapset ja mies lähtivät äitienpäivän kunniaksi (Ruotsissa toukokuun viimeinen sunnuntai) mummolaan tervehtimään anoppia. Minä sain äitienpäivälahjaksi omaa aikaa, joka onkin tarpeen miehen työmatkan jälkeen.

"Tiita hålla pyy (= paraply). Nej tatten i hår."
(= Frida pitelee sateenvarjoa. Ei vettä hiuksiin.)
Frida vie toistuvasti Bugaboon aurinkovarjon rattaista.
Pipo Mini Rodini 54/56; softshell-takki Molo 104 cm
Punaiset farkut PO.P 98 cm; saappaat ByKier. 

Olipa jännä huomata, että kuusi päivää yksin lasten kanssa ei olekaan sama kuin kuusi kertaa yksi normaali päivä yksin lasten kanssa, kun mies normaalistikin tulee melko myöhään töistä kotiin. Kyse ei edes ollut mistään omasta kisaväsymyksestä, vaikka sekin tietysti iski, vaan lapsista tuli vähän hysteerisiä. Frida sentään ymmärsi, että pappa tulee vielä takaisin, mutta Felix oli tosi itkuinen. Asiaa ei auttanut Felixin saamat rokotukset, joiden takia hän oli myös kuumeessa pari päivää. Molemmat roikkuivat kirjaimellisesti jalassa kiinni, ja aina vähintään yhtä piti kantaa sylissä. Kun istuin, molemmat halusivat syliin, myös esimerkiksi ruokailun ja vessassa käynnin yhteydessä. Felixin ruokahalukin katosi. Hän myös lakkasi sanomasta "pappa", vaikka yritinkin saada häntä toistamaan perässä. Nyt tänä aamuna saatiin taas kuulla häneltä: "Mamma! Pappa!" Miehen palattua kotiin menin vaahtokylpyyn ja ajattelin siellä, että en muuten ole lähdössä lähiaikoina lasten kanssa kolmisin minnekään reissuun, vaikka olenkin harkinnut, että voisi käydä vaikka Suomessa sukuloimassa.

Hauskaa meillä myös onneksi oli. Bussissakin kommentoitiin, että kylläpä sinulla on iloiset lapset. Ulkoillessa oli leppoisampaa kuin kotona. Kotityöt sun muut jäivät kyllä kovasta yrityksestä huolimatta pahasti rästiin.

Iloiset lapset rattaissa.
(Felixin froteehaalari Mini Rodini 80/86, Fridan keltainen Pico-takki Mini Rodini 104/110. Fridan limeviltti Plastisock - kyllä, Plastisockilla on noita ihania sitruksia ja kirsikoita myös viltteinä, vaan ei ole ihan helppo löytää.)

Vasemmalta: "Pappa ellikotta" eli pappa lentokoneessa. Olemme käyneet heittämässä kiviä veteen sekä puhaltamassa hahtuvapalloja. (Uuna-akki eli sitruunatakki Bobo Choses, farkut PO.P, Felixin collegehaalari Mini Rodini.)

Kukallinen collegemekko Småfolk; yläkuvan fleece ja farkut Pompdelux, kengät Livie & Luca, Felixin haalari Mini Rodini; liukumäkikuvassa hattu Metsola, paita Mini Rodini, farkut PO.P, kengät Reima, sukat Pompdelux.

Sisällä hauskin leikki on ollut taaperokärryllä kyydittäminen. Vuorollaan toinen työntää ja toinen on kyydissä ja molemmat kikattavat. (Paita ja housut Mini Rodini 80/86, mekko Plastisock 98/104.)

1 kommentti:

  1. Hetikö Felixin piti kasvaa noin ison pojan näköiseksi kun täytti yksi? :D Ihania kuvia ja äärettömän kivan äitienpäivälahjan sait!

    Samalla huomasin että serkkuni kaiketi sitten vietti tänään ensimmäistä äitienpäiväänsä (on ruotsalainen siis) ja mulla on ne vauvaonnittelut vielä(kin) lähettämättä...(4kk kohta myöhässä, kehttako enää?) Omassa arjessa autuaasti unohtuu kaikki.

    Ihania kuvia ja sitruspeittokateus tuli! Nuo on kyllä ihan parasta Plastisockia!

    Niin ja kankaana oli ainakin reilu vuosi sitten sängyllä pomppivia apinoita... Kenenkähän valmistama mahtoi olla? Liandlo? On kai niitä ollut sitten valmiina paitanakin. Onnea etsintään :D.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...