perjantai 26. huhtikuuta 2013

Yhdessäkös yskiskelet

Viime viikon tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Frida siis alkoi oksennella. Itselläni tauti alkoi flunssamaisena. Ihmettelin sitä, mutta kuumeesta, kovasta yskästäni ja vinkuvasta hengityksestäni huolimatta pidin itseäni onnekkaana, ettei sentään ollut mahatautia, kuten Fridalla ja sitten Felixillä. Ja sitten minulla. Ei ollut hääppöinen olo, kun oli ensin valvonut monta yötä oksentelevan lapsen kanssa ja ollut itse monta päivää kuumeessa, hengittäminen oli vaikeaa, ei jaksanut oikein edes istua saati hoitaa lapsia ja siihen vielä perinpohjainen mahatauti päälle. Ilmeisesti influenssasta oli kyse. Mieskin sairastui, joten hänestäkään ei juuri ollut apua.

Olin niin pitkään kuumeessa ja hengitys rohisi siihen malliin, että olisin mennyt lääkäriin, jos olisin jaksanut työntää sinne rattaissa kaksi lasta ja vahtia heitä terveyskeskuksessa, mutta en jaksanut edes nostaa heitä, joten siitä ei tullut mitään. Sinä päivänä tällä viikolla, kun sitten olisin mennyt, kuume olikin vihdoin laskenut. Miehen vaatimuksesta soitin kuitenkin terveyskeskukseen, josta sanottiin ystävällisesti, ettei tarvitse tulla, jos ei ole kuumetta.

Oloni onkin selvästi kohentunut. Minulla ja lapsilla on edelleen kaamea yskä. Frida on hyppinyt seinille, kun ei ole päässyt yli viikkoon ulos, ja oli todella innoissaan eilen, kun pääsimme viimein puistoon. Lumi oli tällä välin sulanut ja narsissit kukkivat täydessä loistossaan. Viime vuonna samaan aikaan sain puhallella Fridalle kuplia; tänä vuonna hän osaakin itse.

Undulaattipipo Mini Rodini 52/54 (Fridan päänympärys 52 cm), pinkki Pico-takki Mini Rodini 92/98 cm (hyvän kokoinen, Fridan pituus 94 cm), pinkit farkut PO.P 98 cm (luottohousut nykyään), kengät Reima, koko 25 (Fridan nykyiset suosikit).

Nyt pitää kaikkien yrittää kunnolla toipua ennen matkaamme Italiaan. Lennämme Ryanairilla Pisaan ja majoitumme ensin Luccaan viideksi päiväksi ja sitten rannikolle Levantoon viideksi päiväksi. Levantosta käymme ainakin Cinque Terren muissa kylissä (tuttuja paikkoja meille) sekä Genovassa, jossa on Euroopan toiseksi suurin akvaario - Frida tykkää kovasti katsella kaloja. Luccasta voisi jaksaessaan tehdä junalla päiväretkiä esimerkiksi Firenzeen (olemme käväisseet), Sienaan (tuttu) tai San Gimignanoon (emme ole käyneet). Emme aio vuokrata autoa.

Emme ole lentäneet lapsiperheenä emmekä muutenkaan matkustaneet Suomea kauemmas. Olisin siis kiitollinen kaikista lentämiseen, pakkaamiseen ja matkakohteisiin liittyvistä vinkeistä ja nikseistä! Vastalahjaksi voin kirjoittaa pian Tukholman uudesta lastenvaunukirpparista, joka sanoo myyvänsä mm. Bugaboota oheistarvikkeineen. Tarkoitukseni on käydä tsekkaamassa paikka ennen matkaa. Ehkä sieltä löytyisi rattaillemme vaikka kuljetuslaukku.

3 kommenttia:

 1. moi, nopea kommentti:
  1. turvatarkastus on mielestäni matkustamisen kaikkein vaikein kohta lapsen kanssa, toinen on tietenkin lentokoneessa viihtyminen. Olen itse lentänyt yksin Gn kanssa jo paljon, ja mieheni kanssa myös. Turvatarkastusta helpottaa, jos jo kotona pakkaa yhden kassin, jossa on kaikki sellainen mikä pitää näyttää eli mingripissä mahdolliset nesteet, ipad, tietokone jne. näin ei tarvitse kaivella useaa laukkua h-hetkellä. turvatarkastusten intensiteetti vaihtelee kentittäin, mutta kannattaa varautua siihen, että sateenvarjorattaitakaan ei voi ottaa Helsingin kentällä mukaan, ja joskus vauvanruoan ottaminen on helpompaa, joskus vaikeampaa.
  2. ipad tai vastaava on hyvin näppärä viihdyke koneessa, ja jos sinne on ladannut jotain lastenohjelmaa, niin matka taittuu paljon nopeammin. kannettavakin toki toimii, tai puhelin, jos näyttö on iso.
  3. vauvanruokiavalikoima on paljon pienempi ulkomailla kaupoissa, kun mitä suomessa. mutta ehkä teille se ei ole enää tarpeen, jos Felix syö hyvin muutakin ruokaa?
  4. viihdyke lentokoneessa tulisi kasvaa eksponentiaalisesti, eli esim. ensin kirjat, sitten rusinat, sitten peli tai dvd tai vastaava.
  5. särkylääke on hyvä olla nopeassa muodossa saatavilla koneessa, samoin nenäsuihke esim. lasten nasolin.
  t. pomi (ps. meidän asunto on putkiremontissa kesän, joten sitä ei voi vuokrata kenellekään...

  VastaaPoista
 2. vielä lisäys: turvatarkastuksesta ei kannata yrittää lapsi kantorepussa. Paras ote on, kun kantaa lapsen portin läpi niin, että pitää lasta kainaloista kiinni ja omat kädet suorina edessä. Näin mulle neuvottiin ekalla reissulla, kun yritin kantaa lapsen sylissä porteista läpi. Näyttää hassulta, mutta eipähän tule virkailijoilta sanomista...
  ja jos vaippoja haluaa kantaa mukana (kannattaa ainakin että pääsee alkuun) ja matkalaukussa on jo ahdasta, niin ne voi ujuttaa mahd litteästi muovipussiin ja pussin vaunujen alaosaan ja vaunut kasaan. Kun vaunut ainakin Helsingissä menevät usein suoraan ruumaan, niin siten saa kuljettettua extraa mukanaan..
  Helsingin kentällä on lapsille leikkihuone, joka on mun mielestä ihan kiva. luulisin että Tukholmassakin on vastaava...
  t.pomi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästi vinkit tulivat kokeneelta matkaajalta, niin paljon hyötyä näistä oli. Ensin näitä lukiessani ihmettelin, miksi tarvitsisin särkylääkettä ja nenäsuihketta lentokoneessa, mutta kyllä ne sitten otettiin, kun molemmat olivat kipeinä. Vauvanruokapurkkeja ei pakattu mukaan, ja niitä tulikin sitten ostettua kovaan hintaan paikan päältä, kun mahatautinen lapsiparka ei kelpuuttanut juuri mitään ruokaa muuta kuin sitten hedelmäsoseet.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...