torstai 4. huhtikuuta 2013

Testissä saappaat ja Taaperokyltti

Tänään Felix pääsi ensimmäistä kertaa ulos konttailemaan, kun oli niin lämmintä, että saattoi pukea lapsille välikausihaalarit päälle. Isossa ja paksussa talvihaalarissaan Felix on voinut vain istua rattaissa katselemassa Fridan leikkejä. Nyt notkeassa PO.P:in välikausihaalarissa Felix pääsi hyvin liikkumaankin, vaikka oli villahaalarikin alla. Hauskaa näytti olevan.

Fridalle keli oli mainio: oli sekä kosolti lunta että valtavia syviä vesilammikoita. Tekemistä siis riitti. ByKierin keltaiset kumisaappaat pääsivät testiin. Ne eivät tälle kelille tosin olleet nappivalinta, koska olivat lumella ja jäällä liukkaat. Olisin voinut pukea goretex-kengät, mutta ajattelin ilahduttaa Fridaa pukemalla lempikengät ihan uloskin. Sisällä niillä onkin saapasteltu paljon. Nyt sitten tositoimissa selvisi sekin, että saappaiden pohjahan on niin tasainen, etteivät haalarien jalkalenksut saa niistä otetta vaan harmillisesti lipsuvat kengistä koko ajan irti.

Fridan haalari: Ticket to Heaven 98 cm (Frida on nyt 94 cm pitkä).

Eivät pysy haalarin jalkalenksut ByKierin tasapohjissa.

Saatatte myös huomata tuon pienen sinisen killuttimen, joka roikkuu haalarista. Kyseessä on Muotokielen Taaperokyltti, johon voi kirjoittaa kynällä oman puhelinnumeronsa, lapsen nimen sekä muita tarpeellisia tietoja, jos pieni päättääkin ottaa ritolat esimerkiksi ostoskeskuksessa, kuten meille kävi viime kesänä. Karkaaminen kyllä säikähdytti silloin - ja pari kertaa sen jälkeenkin.

Lapsi meni taas hukkaan kesken eräänkin kauppareissun.

Tämä on siis ehta ns. blogiyhteistyöpostaus. Muotokieli kysyi, haluaisinko testata taaperokylttiä. Tiesin jo valmiiksi, mistä on kyse, koska karkailevan lapsen äitinä meinasin joka tapauksessa hankkia sellaisen. Halusin siis ottaa taaperokyltin testiin ja kirjoittaa siitä blogissa, koska mielestäni kyseessä on hyödyllinen tuote nopeajalkaisten lasten vanhemmille. Tämän itse täytettävän version hinta on näköjään peräti 5 e nettikaupassa. Sellaisen voi ostaa myös Viking Linen ja Silja Linen laivoilta sekä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Kaiverrettava versio maksaisi jonkin verran enemmän, mutta toisaalta voisin kuvitella, että Frida tykkäisi esimerkiksi tästä nallesta:


Kyltti, tai itse asiassa kaksi kylttiä, on ollut meillä testissä nyt päälle kuukauden. Testituloksia ilmeisen hyödyllisyyden lisäksi:

- Molempien lasten mielestä kyltit ovat hienoja, vaikka meille tulleet eivät olekaan nallen muotoisia. Felix tykkää heilutella ja helistellä kylttiä, joten hänenkin haalariinsa on kiinnitetty sellainen, vaikka hän ei kovin äkkiä karkuun pääsekään. Fridasta kyltti on hieno. Hän on kiinnostunut kirjaimista ja "lukee" kylttiään: "Es, bee, ef, tee, too, uu...."

- Kyltti on tosi helppo ja nopea kiinnittää, irrottaa ja kiinnittää uudelleen. Ihmettelin etukäteen, mihin kyltin sitten sijoittaisi, mutta yllättäen toistaiseksi joka takista, haalarista ja vaatteesta on löytynyt joku sopiva kohta. Ticketin välikausihaalarissa ja Mini Rodinin Pico-takissa kyltti on ollut kiinni taskussa. Mini Rodinin leopardihaalarista löytyi jopa oma pieni lenkki sille. Sisätiloihin siirtyessä kyltti on kätevä napata takista ja kiinnittää vaikka housujen vyölenksuun tai taskun vetimeen. Monesti tämä on tosin muistunut mieleen siinä vaiheessa, kun lapsi  on hävinnyt juoksujalkaa jonnekin hyllyväliin ja itse yrittää pysyä rattaiden kanssa perässä, mutta olen petrannut.


Voin siis vilpittömästi suositella taaperokylttiä, ja otamme nämä varmasti mukaan myös tulevalle lomamatkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...