torstai 7. maaliskuuta 2013

Vaatteita isolle apinalle

Lapsilla on vaatteita vaikka millä mitalla, mutta omasta vaatekaapista ei ole löytynyt arkipäivänä itselleni päälle mitään edustavaa. Parin hameen vetoketju hajosi, ja trikoopaidat ovat virttyneet. Sitä paitsi muutenkin olen aina tykännyt pitää enemmän mekkoja. Nyt oli siis tarvetta useammallekin luottomekolle, jonka voisi suht huoletta vetäistä nopeasti päälle ja ovesta ulos, niin että olo olisi sekä siisti että mukava. Ongelmana on se, että viime raskaudesta jäi maha, jota en haluaisi esitellä missään tuubimekossa. Empirevyötärössä näytän odottajalta. Jos mekko taas on vyötärötön kaapu, se tarttuu kuitenkin kiinni leveimpiin kohtiin niin, että varmasti näytän muhkealta.

Onneksi satuin löytämään Lindexistä pari lupaavan näköistä mekkoa. Sama malli löytyy sekä mustavalkoraidallisena että täysmustana. Sovitin toista, ja se sujahti päälle niin sutjakkaasti sekä istui niin mukavasti ja mahattomasti, että piti ostaa molemmat. Mieheltäkin mekko keräsi kehut kotona. Materiaali ei ole trikoota, vaan paksumpaa joustavaa materiaalia, sekoitus polyesteria, viskoosia ja elastaania.

Uusi luottomekko nro 1.

Uusi luottomekko nro 2.

Löytyi myös mielenkiintoinen kukallinen mekko melko jäykkää puuvilla-elastaania. Suunnittelemme lomamatkaa Italiaan, ja tämä mekkohan olisi passeli sille reissulle - näyttäisin ilman muuta ihan nuorelta Sophia Lorenilta... no tuskin, mutta kovasti teki mieli sovittaa. Fridan ja Felixin ei kuitenkaan yhtään tehnyt mieli enää olla Lindexissä, joten jäi sovittamatta. En sitten uskaltanut ostaa kokeilemattakaan, vaikka ehkä olisi pitänyt, sillä olisihan mekon voinut palauttaa. Tässä oli takana pitkä vetoketju, ja noissa ostamissani ei.


Kenkäni ovat olleet jo jonkin aikaa niin rikki, että ulkona olo on ollut epämiellyttävää, koska jalat kastuvat heti. Kengissä ei niinkään ole reikiä vaan suunnilleen vain pari kohtaa, joissa pohjat olivat vielä kiinni kengissä. En ole kuitenkaan jaksanut kahden lapsen kanssa käydä kenkäkaupoissa, enkä ole viitsinyt netistäkään tilata, ettei tule vääränkokoisia, kun kahden raskauden jälkeen kengänkoko on vähän hakusessa.

Sain sitten Dinskon alesta haettua itselleni kahdet sopivat kengät, toiset niistä kumisaappaat. Eipä kastu enää jalat. Tunnen nyt itseni ihan tukholmalaiseksi. Tukholmalaisnaiset tuntuvat vetävän kumisaappaat jalkaansa pienemmästäkin tekosyystä. Jos aurinko ei koko ajan paista, niin sitten voi pukeutua kumisaappaisiin, vaikka ei epäilisikään vettä tulevan. Voin todistaakin: jos kuvan kumisaapasäiti oikeasti ajattelisi olevan märkää, miksei hän pukisi lapselleenkin saappaita ja sadevaatteita?


Frida on puhunut kenkäostoksistani paljon. "Mamma stor apa", hän kertoo isoista saappaistani, ja ruotsalaisia naurattaa.

1 kommentti:

  1. Onpa tosissaan kivan näköiset mekot! Joskus olin mekkoihmisiä, ehkä voisin taas kokeilla josko ne mua pukis :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...