sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Felix 10 kk

Eilen Frida ja Felix piirsivät yhdessä piirtotaululla. Frida selosti, mitä hän piirsi: "Nalle... puu... katten..." Pian hän antoi suopeasti myös Felixin yrittää. Felix vain huitoi innoissaan kynällä ilmaan.

Housut Mini Rodini (68/74 cm ja 92/98 cm), vihreä body Parvel, Fridan paita ja sukat Pompdelux.

Felixillä tuli eilen täyteen 10 kuukautta. Hän on leppoisa ja seurallinen kaveri, joka toisaalta tykkää naureskella vanhemmilleen ja seurata siskoaan joka paikkaan ja toisaalta taas puuhailee ihan mielellään myös omia juttujaan ja tutkii paikkoja innokkaasti kuljettaen aina mukanaan jotain palikkaa, ukkelia tai leikkijunaa. Suurimpia kiinnostuksenkohteita ovat astianpesukone, imuri ja potkuauto.

Mitä pienet edellä...

... sitä isot perässä. Felix keksii isosiskoakin kiinnostavia leikkejä.
Fridan paita Aarrekid 90 cm, Felixin body Cubus.

Tämä se on hauskaa. Äiti imuroi ja Felix säätää tehoa.
Pingviinibody - Mini Rodini, 80/86

Felixillä on hyvin myös rytmi veressä ja hän tykkää Fridan kanssa tanssimisesta. Frida laittaa musiikin soimaan ja Felix ryhtyy hytkymään polvillaan ja heiluttamaan käsiään.

Felixillä on edelleen kampauksena irokeesi, josta ihmiset kyselevät, olemmeko leikanneet sen sellaiseksi. Hiljattain on niskaan ja sivuille alkanut ilmestyä enemmän hiuksia, jotka menevät pikku kiharoille.Felix liikkuu vauhdikkaasti konttaamalla. Hän kävelee myös tukea vasten jonkin verran sekä kiipeilee ainakin syöttötuolista pöydälle. Hän toistelee sanoja mamma, pappa, äittä ja titta (vai voisiko tämä olla Tiita eli Frida). Hän taputtaa mutta ei vilkuta.

Felix on helppo saada nauramaan, eivätkä itkut kestä kauaa. Nauraessa näkyy kaikki neljä etuhammasta. Niiden puhkeamista hän ei tainnut juuri itkeä, kuten ei itke rokotuksiakaan tai korvatulehdusta. (Lienee peritty isältään, joka lapsena mursi pyörällä kaatuessa käsivartensa mutta ei kertonut siitä kenellekään, koska ei olisi muuten päässyt vesipuistoon. Vesipuistopäivän jälkeen hänen äitinsä sitten ihmetteli, miksi poika on tavanomaista hiljaisempi.) Hän ei ole kova syömään, mutta hän ei suutu, jos tarjotaan - hymyilee vain suu kiinni ja työntää lusikkaa pois. Itse hän ei vie suuhun niin maissinaksuja kuin lattialta löytynyttä paperinpalaakaan eikä järsi johtoja.


Felix on helppo nukuttaa. Hän nukahtaa nopeasti esimerkiksi rinnalle, Lullabub-jaloilla täristävään pinnasänkyyn, ylipäänsä kaikenlaiseen heijaamiseen ja rattaisiin ennen kuin päästään edes ulko-ovesta pihalle. Hän nukkuu yleensä 3-4 pikaiset alle puolen tunnin päiväunet ja herää öisin useita kertoja. Hän ei ole kokonaista yötä nukkunut koskaan. Nukkuessaankin hän saattaa pitää äitiään hereillä, koska hän puhuu unissaan kuten isänsä ja siskonsakin. (Mies: "Nå men hej! Vad roligt!" Frida: "Vauva.... nalle..." Felix: "NÄ! NÄ! NÄ! Guu!" Minä mielessäni: "Haluan oman makuuhuoneen...") Hän nukkuu myös monesti silmät hieman auki, samoin kuin isänsä ja siskonsa.

Ihana ja valoisa poika, meidän kaunis pieni Feliximme.

1 kommentti:

  1. Voi että kuinka hassua, tällä meidän perjantaina 10kk täyttävällä Felixillä on ihan sama look. Töyhdöt on tosin kasvaneet jo niin pitkiksi että muistuttaa enemmän sellasta onko se nyt tupee nimeltään... lisäks korvan päältä lähtee tyylikkäästi muutamia sellasia 5 senttisiä karvoja :) Onkohan toi irokeesin kasvaminen yleistäkin poikavauvoilla kun ei isosiskoilla mitään tollasta ollu...

    Imuri on meilläkin vessan ohella pop, meidän ukko se vaan kiskoo aina johdon seinästä kesken hommien ja syö itse KAIKEN lattialta löydetyn, pölyn, kivet, murut ja nyt kun oppi nousemaan tukea vasten niin kasvien lehtiäkin on kiva nappailla.

    Ja nimi taitaa olla enne unien suhteen, tiedän kolmannenkin pienen Felixin joka ei mikään supernukkuja ole... Puuh, mutta eiköhän tää kesän jälkeen helpota!
    T.Anu

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...