maanantai 4. helmikuuta 2013

Lasten kaupunki ja aikuisten pallomeri

Piipahdimme viikonloppuna päiväristeilyllä Helsingissä. Siinä kuuden tunnin aikana ei paljon ehdi kahden pienen lapsen kanssa tehdä. Saimme onneksi mainion vinkin käydä tutustumassa Senaatintorin laidalla Sederholmin talossa sijaitsevaan kaupunginmuseon Lasten kaupunkiin (Aleksanterinkatu 16-18).

Sisäänpääsy ei maksa mitään. Rattaat piti jättää ulos ja Felix herättää, mutta onneksi hän ei pistänyt pahakseen.

Ensimmäisestä huoneesta löytyi hevonen ja rattaat, joiden kyytiin Frida mielellään istui. Häntä ei meinannut saada sieltä jatkamaan eteenpäin millään, ja myöhemminkin hän palasi takaisin kuulemma syöttämään hevoselle omenia.

Hevosen, suutarinverstaan ja puodin jälkeen seurasi nukketeatteri ja pukeutumishuone, jossa saattoi kokeilla ylleen erilaisia rooliasuja ja mennä sitten näyttämölle esiintymään. Frida sovittelikin erilaisia päähineitä antaumuksella ja sovitti niitä muillekin perheenjäsenille. Prinsessa- ja majava-asuista sun muista vaatteista hän ei tällä kertaa ollut kiinnostunut.


Yläkerrasta löytyi muun muassa hauska 70-luvun mummola. Minä ihailin kirjahyllyn tuttuja kirjoja ja matkamuistoja sekä televisiosta tulevaa Kylli-tätiä. Fridaan teki isoimman vaikutuksen lankapuhelin. 

"Tiita helou!"

Felix näytti tykkäävän eniten huoneesta, jossa sai leikkiä erikokoisilla nukkekodeilla. Molemmat lapset olisivatkin leikkineet siellä vaikka kuinka kauan.

Fridan vaatteet Pompdelux, Felixin ribbihaalari Mini Rodini ja villahousut mummi.

Reissu tehtiin Silja Serenadella, jolla olen aiemmin matkustanut vain kerran eli silloin, kun menimme siellä naimisiin. Turun-reiteillä olen tykännyt enemmän Viking Linen laivoista, mutta Helsingin-välillä näyttää Silja vetävän pitemmän korren viihtyisyydellään ja palveluillaan. Frida oli ihan täpinöissään, kun Muumipeikko ja Pikku Myy tulivat tervehtimään. Hän ei uskaltanut mennä halaamaan Muumipeikkoa kuten muut lapset, mutta rohkaistui sylistäni silittämään Muumipeikon kuonoa ja kikatti jännittyneenä.

Kuka haluaa pallomereen?

2 kommenttia:

 1. Ihana mummola ja tutunnäköinen puhelin :).

  Sääliksi käy 102-vuotiaita :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sieltä poistui montakin äkäistä reilusti päälle satavuotiasta, joilta oli kysytty paperit.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...