maanantai 21. tammikuuta 2013

Mini Rodinin punainen villakangashaalari

Se Felixille havittelemani Mini Rodinin villakangashaalari saapui sitten Oii Designilta joulukuussa parahiksi hyiselle Suomen-reissulle. Koko oli 76-senttiselle Felixille aika höpsön kuuloinen 92/98 cm, mutta a) se oli ainut jäljellä oleva koko ja b) olin vertaillut niska-haara-mittoja ja muiden kokemuksia ja tullut siihen tulokseen, että 80/86 cm olisi juuri sopiva mutta jäisi pieneksi mahdollisesti jo ennen kevättä.

Olihan 92/98 cm haalari Felixille naurettavan iso. Vauva ihan hukkui haalariin. Käsiä ei näkynyt hihoista eikä jalkoja lahkeista. Pakko se oli kuitenkin pukea matkalle, kun ei muutakaan ollut. Rattaissa haalari alkoikin näyttää paljon uskottavammalta, kun istuminen vei haalarista tilaa ja kädet ja jalatkin tulivat näkyviin.

Vähän on kasvunvaraa...
Haalari - Mini Rodini, 92/98
Neuletakki - H&M
Body - How to kiss a frog

... mutta eipä se rattaissa istuessa haittaa.

Liikkuminen olisi näin valtavassa puvussa vaikeaa, mutta eipä Felix vielä olekaan kävelymiehiä. Rattaissa haalarin iso koko ei haittaa.

Haalarin kooksi on merkitty siis 92/98 cm. Eikös sen siis pitäisi olla sopiva Fridalle, jonka pituus oli viime kotimittauksessa 92 cm? Frida on nykyään hyvin innokas sovittelemaan vaatteita, joten ei tarvinnut kysyä kahdesti, haluaako hän pukea vauvan haalarin päälleen.


Eipä jää haalariin paljon ylimääräisiä senttejä. Jos haalari on sopiva, pitäisi haaruksiin jäädä nyrkillinen ylimääräistä kangasta, mutta tässä selkämitta oli ihan pinkeänä. Vain jalkoihin jäi muutama ryppy. 92/98 cm haalari vaikuttaisi sopivimmalta 86-senttisiä käyttävälle. Näyttäisi siis tällä kasvuvauhdilla siltä, että Felixin haalari sopii hänelle kuin valettu ensi juhannuksena.

Fridalla onkin tällä hetkellä käytössä Mini Rodinin talvihaalari kokoa 104/110. Siinä jää tilaa konttaamisellekin.

4 kommenttia:

 1. Ai, muillakin on näitä juhannushaalareita :D. Saattaa olla että meilläkin ulkoiltiin tänään sellaisessa. Etsiydytäänkö juhannukseksi sitten johonkin viileään paikkaan ja pidetään kunnon pakastinkemut? :D

  VastaaPoista
 2. Pöh, kommentti hävis! Siis ihania haalarityyppejä, erityisesti Fridan haalari on niin snygg! ;)

  VastaaPoista
 3. Onko sulla tietoa Mini rodinin bodyjen koosta? Haluaisin tilata keväällä syntyvälle vauvalle bodyn, mutta en tiedä uskallanko tilata edes kokoa 56/62, jos se ei menekään päälle. Ja nyt nämä uuden malliston tietyt vaatteet näyttää menevän tosi nopeaan!
  Mini rodinin koot on mielestäni tosi outoja. Viime kesänä tytölläni (silloin noin 1½ v) oli koon 92/98 mekko, joka oli kaikkea muuta kuin iso! Nyt tilasin tytölleni (nyt 2 v. ja 2 kk) kesäksi uudesta mallistosta mekon koossa 104/110, ja se oli nyt just sopiva! Saa nähdä meneekö enää kesällä... Sitten kuitenkin jotkut sanovat, että osa MR:n vaatteista on ihan kokomerkinnän mukaisia. Itse en uskalla mitään isompaa ja kalliimpaa ko. merkiltä tilalta, kun ei voi luottaa kokolappuun. Haalarit, takit yms. kallimmat jää ostamatta, kun sovittaa ei voi. No toisaalta, onhan ne niin kalliitakin, ettei oikein raaskikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole yhtään pientä bodya tullut Mini Rodinilta vastaan. Jotkut on olleet vähän isompia kuin toiset, mutta ne toisetkin siis hyvän kokoisia ja materiaaliltaan joustavia. 56/62 cm meni pitkään. Uskaltaisin sinuna ostaa.

   Facebookissahan on eri merkkien kirppariryhmiä, myös Mini Rodinille omansa. Sieltähän voi vaikka kysyä, että millaista mitoitusta on esim. undulaattimekko. Itse ainakin olen löytänyt hyvin apua.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...