maanantai 12. marraskuuta 2012

Toipilaan tervehdys

Olen jostain suomalaiselta keskustelupalstalta saanut lukea, ettei Skansenille kannata mennä lokakuussa, kun siellä on silloin kylmää. Meistä taas lokakuun viimeinen päivä oli ihan hyvä aika käydä Skansenilla. Pukee vain talvitamineet päälle, ja pääseehän siellä sisällekin. Sitä paitsi tukholmalainen talvi ei ole mikään kovin kylmä.

Piti ihan napata salaa kuva: bussiin mahtui vierekkäin kahdet tuplat (Duetit ja jotkut Phil & Ted'sit) sekä yhdet yhden istuttavat rattaat. Ohikin mahtui kulkemaan.

Lokakuun viimeinen päivä olisi siis muuten ollut hyvä päivä Skansenilla, mutta paikka oli ihan tupaten täynnä päiväkotiryhmiä huomioliivit päällään. Meille ei ollut tilaa puistoissa eikä Lill-Skansenissa. Karhuja ja ilveksiä mahduimme sentään katsomaan, ja vesilätäkköjä riitti jokaiselle.

Läts läts. Tukholman talvi ei ole kylmä, kuten sanottua.
Talvihaalari - Molo Polaris Rainbow 92 cm
Kengät - jotkut goretexit, pitävät näemmä hyvin vettä
Hattu - Tinttu
Lapaset - mummin kutomat


Frida on yleensäkin epäluuloinen ruokaa kohtaan, mutta nyt ei maistunut reissussa mikään. Ei evääksi otettu kotitekoinen kana-kuskus-salaatti, ei hedelmät, ei edes kojusta ostettu vohveli. Lopulta Frida suostui muutaman rusinan syömään ja nukahti sitten rattaisiin. Minä kävin Gamla stanin Science Fiction Bookstoressa ostamassa miehelle isänpäivälahjaksi kirjan (Orson Scott Cardin The Redemption of Christopher Columbus - mitä jos Kolumbus ei olisikaan löytänyt Amerikkaa).

Melkein kuin Olivanderilla: Potter-fani löytäisi kirjakaupasta lähes joka hahmon taikasauvan.

Jatkoa sarjassa joululahjat Science Fiction Bookstoresta.

Ruotsalaiset taitavat tosiaan tykätä karkista: kilo karkkia autopesun kylkiäisiksi.

 Kotona sitten huomasin, että Fridalla oli kuumetta ja vuotava nenä. Myös minä ja Felix saimme flunssan. Siitä onkin sitten seurannut rattoisa pariviikkoinen, kun kumpikaan ei halunnut kurkkukipuisena syödä tai juoda eikä yskivänä nukkua. Olin ihan helisemässä, kun yritin saada Fridalle edes mehua alas lusikalla ja yöt nukutin jatkuvasti heräilevää Felixiä sylissä. Mies yritti pitää tiukan deadlinen ja oli töissä aamuseiskasta iltakymmeneen tai myöhempäänkin. Lokakuussa hän taisi tulla kahdesti ennen kello kahdeksaa illalla kotiin. Onneksi hän sitten sairastui itse, niin saimme koko perhe levätä. Varmaan johtui tuosta hektisestä työtahdista, koska en ole ennen muistaakseni nähnyt miestäni sairaana.


Mies toi töitä kotiin, eli kuvassa Frida testailee miehen työn tuloksia. Mies siis tekee lapsille iPad-pelejä (http://filimundus.se/). Frida tykkäsi muun muassa piirtää ja soittaa. Yhdessä pelissä Peppi Pitkätossun hevonen laulaa "come on". Olin tikahtua, kun Frida toisti perässä: "Mammaa!"

IPad oli töistä lainassa yhtenä iltana (ja varmaan junareissulla voi olla kätevä lainata sitä myös). Muuten olemme lähinnä kieriskelleet sängyssä (Fridan suosikkileikkejä) nämä pari viikkoa.

Frida syöttää Felixille mielikuvitusruokaa. Molempien lempiruoka.

Nyt viikonloppuna rohkaistuimme sitten lähtemään taas uloskin. Kävimme testaamassa voittamani Willys-lahjakortit (jes, ei tarvitse käyttää koko 2000 kruunun summaa kerralla) sekä täyttämässä rattaiden puhjenneen ja paikatun renkaan huoltoasemalla.

Mies yhdisti sateenkaarihaalariin pinkin Elodien hatun. Lopputulos on minusta hulvattoman hauska.
Sellainen Fredriksonin tupsuhattukin kyllä kelpaisi, mutta niitähän ei täällä myydä.

Tämän takia en mielelläni leiki Fridan kanssa kotipihallamme: Frida ottaa ritolat alta aikayksikön ja juoksee polkua pitkin metsään. Ettei Frida ehdi kalliojyrkänteille tai mene muuten hukkaan, hänet täytyy juosta äkkiä kiinni. Tämä toistetaan noin kerran viidessä minuutissa. Tämän vuoksi on myös hyvä, ettei ulkohaalari ole mitenkään hyvin maastoutuvaa kuosia.


Rengasta täyttäessä näimme myös auton menevän pesuun. Vesi suihkusi ja harjat pyörivät. Se oli Fridasta tietysti tosi hienoa. Kauppaostosten yhteydessä kävimme myös ravintolassa syömässä. Aiemmin oli niin, että toinen lapsi halusi juosta ympäri ravintolaa ja toinen huusi vaunuissa tai sylissä. Nyt molemmat istuivat tuoleissa, isompi riittävän tyytyväisenä ja pienempi suorastaan viettämässä elämänsä parasta aikaa ilmeestä päätellen.

Having time of my life...

Felix on muuten saanut ensimmäisen hampaansa alas vasemmalle. Frida sai ensimmäisen hampaansa vuoden ikäisenä, joten tämä tuli minulle suurena ja kipeänä yllätyksenä. Toivottavasti Felix nyt ymmärtää, että suuren voiman kanssa seuraa suuri vastuu.

Isänpäivää vietetään Ruotsissa samaan aikaan kuin Suomessakin (kun taas äitienpäivää ei). Annoimme papan nukkua pitkään ja veimme sitten sänkyyn aamupalaa sekä Fridan piirrustuksen. Mies toivoi etukäteen, ettei sitten mitään kakkua tms. makeaa.


Tässä aamiainen ennen kuin Frida istui sen päälle.

Maksaessani Willysissä voittolahjakortilla ruokaostoksia edellisenä päivänä tuli mieleen, että voittolahjakortilla ostetuissa arvoissakin olisi voitto, joten ostin sitten arpojakin lahjaksi (kirjan lisäksi). Sanotaan, että arpa on mielikuvitukseton lahja, mutta minulla alkoi kyllä mielikuvitus heti lentää, kun mietin, mitä voittorahoilla sitten hankittaisiin. Sovittiinkin miehen kanssa, että jos voitto napsahtaa, niin ostetaan naapuritalosta se iso asunto, jonka käsirahaa meillä ei muuten vielä olisi plakkarissa. Ja voittohan siellä oli kummassakin arvassa! Toisessa 10 kruunua ja toisessa peräti 60 kruunua! Jostain syystä mies kuitenkin torppasi asuntohaaveet. Aikoo vissiin laittaa koko summan turhuuteen.

Papan onnittelija lempileikkinsä parissa: nalle on putoamassa sängystä ja se pitää pelastaa.

3 kommenttia:

 1. Ihana Rainbow-karkulainen! Papalla on tyylisilmää, sopi niin hienosti tuo pinkki hattu! Kysäisepä, jos kiinnostaa, Fredriksonin tehtaanmyymälästä kulkisiko paketti sinne lahden toiselle puolelle? Itse ainakin sain sieltä tilattua sähköpostitse ilman ongelmia, tosin kotomaahan.

  Niin ja Felixillä tietysti nyt päällä sama punainen Mini Rodinin haalari, josta minulle vinkkasit. Ojdå.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Muutama hattu jo on, joten sikäli ei ole kova tarve, mutta toisaalta ei ole sellaista keltaista lipallista...

  Ei sama, vaan samanlainen. Felixin puku on 56/62 cm. Nuo ovat niin venyvää materiaalia, että vasta nyt olen alkanut harkita seuraavan koon kaivamista laatikosta. Kyseessä oli Fridan puku, joka siis on 80/86 mutta menee hyvin vielä n. 92 cm pituiselle. Löysin kuitenkin Fridalle sellaisen puna-beige-raidallisen, joten ajattelin, että peruspunainen voisi kenties mennä. Kas tässä: http://3.bp.blogspot.com/-ndoReajwHHs/UIBmAaEpv8I/AAAAAAAAGmg/yUfxHmek9vg/s1600/IMG_6347.JPG

  VastaaPoista
 3. näyttääpä pinkki hattu hyvältä =) meillä oli samanlainen+töppöset viimetalvena

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...