sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Nukkekoti puoleen hintaan

Ei taida sittenkään tulla meille viime postauksessa mainittua 600 kruunun puista parkkitaloa. Päädyimme tänään ostamaan Fridalle joululahjaksi sen sijaan Lundbyn nukkekodin, kun saimme sen Ellokselta puoleen hintaan (noin 250 kruunua). Mielelläni olisin sellaisen ostanut käytettynäkin ja olen niitä katsellutkin, mutta käytettynä ne ovat kalliimpia ja vielä postikulut päälle.


Tuo kuvan nukkekoti on melko hassusti kalustettu, kun siellä kuitenkin näkyisi asuvan ainakin vanhemmat ja lapsia ja silti on vain yksi makuuhuone, jossa on yksi parisänky eikä muuta. Meilläkin sentään ainoassa makuuhuoneessamme on parisängyn lisäksi pari sivuvaunua. Tämän nukkekodin perheellä on kuitenkin yläkerrassa iso olohuone ja alhaalla toinen. Miksei vaikka tuon keittiön tilalla ole toinen makuuhuone, ja yläkerran olohuoneesta osan voisi muuttaa avokeittiöksi?

Ellos siis lähetti sähköpostia, että tänään kun ostaa 800 kruunulla, saa siitä puolet alennusta, ja 1600 kruunusta 800 kruunua alea, eli käytännössä joululahjat puoleen hintaan, ja yli 1000 kruunun ostoista ei postikuluja. Koodi on 265650. Varmaan Suomessa on vastaava kampanja. Ale ei koskenut ennestään alennettuja tuotteita eikä elektroniikkatuotteita, eli sillä ei saane halpoja kameroita tms.

Innostuin siis helposta ja halvasta tavasta hankkia joululahjat. Ensin löysin lahjoja vain itselleni ja Fridalle, kunnes piti vähän rajoittaa. Muillekin lapsille alkoi löytyä legoja sun muuta. Serkkutytölle oli toivottu Lundmyrin vilttiä, ja senkin sain alella hankittua. Lopulta 1600 kruunun aleraja ei riittänyt juuri mihinkään. Jätin ne itselle tarkoitetut "lahjat" pois ja lisäksi piti jotain nukkekodin oheistarvikkeita jättää odottamaan parempia aikoja. Nukkekoti onneksi kuitenkin tulee.

Tykkäsin itse lapsena leikkiä nytkin suosituilla Sylvanian Families -hahmoilla (silloin muistaakseni kulkivat nimellä Pikkaraiset), joita hankkisin mielelläni pian itselleni  lapsillenikin. Miten ne kotiutuisivat Lundby-taloon (Småland)? Miten Sylvanian Familiesin tavarat - sopivatko skaalaltaan yhteen Lundby-kalusteiden kanssa?

8 kommenttia:

 1. meille tuli 5vlle tuo synttärilahjaksi, oli 42 toy r usissa :) kalusteet haalittiin kasaan vähän sieltä sun täältä, ja niitä "oikeita" tuo sitten joulupukki lisää =)

  VastaaPoista
 2. Meillä asuu Sylvanian elukat kirppikseltä ostetussa Lundbyn talossa. Lundbyn omat asukkaat on ihan hirviön näköisiä, ja ne menee heti rikki kun on noita pienempiä leikkijöitäkin mukana. Puiset huonekalut taloon löytyi Lidlistä. Nuo taloon tarkoitetut Lundbyn huonekalutkin ovat vähän heikompaa tekoa.

  Sylvanian huonekaluja meillä ei ole, mutta luulisin että ne ovat hieman isompia kuin Lundbyn, varmasti kuitenkin sopivia taloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Lidl myy nukkekodin huonekalujakin? Oho, tämä oli uutta. Tuo Lundbyn ukkeleiden hirviömäisyys on kyllä ihmeellisen totta. Olemme niille lelukaupassa miehen kanssa jo nauraneetkin sen verran, ettei tullut mieleenkään tilata nukkeja samalla.

   Poista
  2. Lidlistä saa nykyään mitä vain ;) Viimeisen vuoden sisään olen pongannut kahdesti nukkekodin puisia kalusteita heillä. Kalusteet myydään huonekohtaisissa paketeissa ja ne maksoivat n. 7€ laatikko. Muistaakseni olen tehnyt postauksenkin aiheesta aiemmin.

   Poista
  3. Voitko linkata sun postauksen aiheesta, kiitos? :)

   Poista
 3. Meillä odottelee vielä muutaman vuoden neitosen kasvua minun vanha lundby. Talo joutuu sitä ennen remontin kohteeksi koska tapetit ovat ajan saatossa kärsineet. Huonekalut täytyy ostaa kun entiset ovat kaikki hajalla. Nyt olenkin jo viime joulusta alkaen toivonut niitä neidille joululahjaksi niin saadaa sitten talo antaa jossain vaiheessa kalustettuna. Itse haaveilen jos joulupukki tosi neidille juurikin nuita Sylvians Family juttuja koska tuo lundby on mun mielestä vähän siommille, huonekalut on kuitenkin aika helposti särkyviä. En muuten ole ajatellut, että Ellokselta saa nuita leluja. Täytyykin hyödyntää alekoodeja nuihin lundby huonekaluihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rupesin heti Traderasta huutelemaan joitakin perushuonekaluja (sänky, kylpyamme, sohva, hella, pöytä jne) ajatellen, että mitään nukkekodin kylpyankkoja tai hedelmäkulhoja en tässä vaiheessa osta, kun Felix voisi ne syödä. Enpä tullut ajatelleeksi, että itse huonekalut voisivat mennä rikki.

   Poista
 4. Onpa hauska juttu! Meillä on kellarissa mun vanha Mobilia (kopia Lundbystä) ja se on ollut tarkoitus kunnostaa, kun on hieman rempalleen päässyt. Ajatuksena on ollut, että siihen asettuisivat asumaan Sylvanian family.... ja syystä koska ne nykyiset nukkekotinuket ovat niin kamalan näköisiä. Vanhoja olen silloin tällöin pongaillut, mutta ehkä sit myöhemmin. Eilen juuri BR:ssä katselin, että mikähän eläinperhe olisi kivoin :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...