tiistai 30. lokakuuta 2012

Syksyn oranssit

 Oranssi on keittiön ikkunan takana oleva puu. Oransseja puita on myös Småfolkin paidassa. "Mamma EE! Pappa EE!" sanoo Frida vaatiessaan meitä katsomaan kanssaan puita, lintuja ja autoja. Mies on viime päivinä yrittänyt opettaa tytärtään sanomaan ruotsiksi märkä eli blöt. Frida on oppinut. "Tootoo dles", hän sanoo, eli auto on märkä. "Puua dles", puukin on märkä.

"Mamma EE!"

Oransseja ovat Felixin body ja puolipotkarit. Oranssia on bataattisose poskessa ja riisikakussa. Aika hyvin Felix ehti nakertaa riisikakkua, ennen kuin väsy iski.

Body Nanoou, puolipotkarit Tutta

Oranssi on Mini Rodinin collegepaidassa (92/98 cm) oleva tiikeri. Mies näki paidan kuvan joskus jollakin lukemallani nettisivulla ja kehotti hankkimaan meille samanlaisen. Fridakin tykkää tiikerin naamasta ja karjaisee: "JJJAU!"

"JJJAU!"

Kun lumi tuli, pakkasin jo pikaisesti välikausivaatteet ja kumisaappaat pois ja laitoin tilalle eteiseen toppatakit, -haalarit, talvikengät ja muut kylmemmän sään vermeet. Melko turhaan, koska plussan puolella ollaan taas ja vettä sataa. Felixillä on rattaissa muhkea lämpöpussi, joten hänelle ei paljon tarvitse pukea ulos päälle. Tänään puin hänelle Fridan vauva-aikana hankitun valkoisen nallekorvaisen pörrötakin. Frida oli erittäin vaikuttunut ja halusi itselleenkin nalletakin. Tämä tuli pian hyvin selväksi. "Vauva nallekakka (kakka = jacka = takki)! Vauva nallemössa (= nallepipo)! TIITA (= Frida) nallekakka! TIITA NALLEMÖSSA! TIITA NALLE!" Hokiessaan nallevaatteista Frida samalla piti kaksin käsin hiuksiaan ja näytti, mistä nallenkorvat puuttuivat.

Luulin hankkineeni aivan liiallisen määrän välikausi- ja talvitakkeja sekä haalareita ja pipoja. En ole viitsinyt kaikkea ollenkaan blogissa paljastaa. En vain ole pystynyt vastustamaan, kun jotain söpöä tulee sopivaan hintaan vastaan. Takkeja on hempeämmästä Cupcakesta omenaiseen Småfolkiin, kukallisesta Ticketistä erivärisiin Mini Rodinin Picoihin - mutta ei ainuttakaan nallenkorvaista takkia! Ongelma ratkaistiin Tintun oranssilla huopaisella kettuhatulla, johon Frida oli hyvin tyytyväinen, kunnes ilmeni seuraava puute: "MAMMA nallemössa!" Pitäisikö pyytää äitiäni kutomaan minulle joululahjaksi nallenkorvaisen pipon?

Hyisessä sateessa hyvä asu taas kerran oli Ticketin rubber rain with fleece.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...