torstai 25. lokakuuta 2012

Naamiohuvit ruotsinsuomenruotsalaisena

Kuten tiedätte, ruotsalainen neuvola on huolissaan siitä, ettei kaksivuotias ole vielä päivähoidossa kuten ikätoverinsa. Neuvola sitten huomaavaisesti lähetti taannoin kirjeen, jossa vinkkasi Södermalmilla kaksi kertaa kuussa kokoontuvasta suomalaisesta avoimesta päiväkodista. Tämän viikon tiistaina heillä olisi Halloween-teemakin.

Pitihän sinne sitten lähteä tutustumaan. Muistin tuon Halloween-teeman vasta viime tingassa. Felixille sattui olemaan Lindexin velourinen kanipuku valmiina. Fridallekin olisi ollut vaikka mitä vaihtoehtoja, jos hän vain olisi hyväksynyt jotain pääkoristetta, esimerkiksi Shrekin (tai siis prinsessa Fionan) korvat, mutta ei. Ajattelin, että puen Fridan vangiksi eli Moonkidsin mustavalkoraitainen paita ja housut ja paidan rintaan syntymäaika numerosarjaksi. Entä mitä ihmettä itse laittaisin? Puettuani Felixin kaniasuun sainkin samassa inspiraation: Liisa Ihmemaassa -teemaisesti Felix olisi kani, Frida herttakuningatar (paitsi ilman kruunua, kun ei kelpaa) ja itse olisin Hatuntekijä. (Minusta ei ole valitettavasti kuvaa, mutta puin kiireessä pitkän hameen ja röyhelöhihaisen valkoisen paitapuseron, siihen päälle salmiakkiruutuisen slipoverin ja päähän pienen silinterihatun.)

Perillä selvisi nopeasti jo ovella, että ryhmä onkin ruotsinkielinen. Olihan ryhmä suomalainen, mutta suomenruotsalainen, tai siis ruotsinsuomenruotsalainen. Olimme paitsi ainoat suomenkieliset, myös ainoat naamioituneet. Tuli vahvasti fiilis kuin olisin Fight Clubista tuttu vertaistukiryhmäturisti.

Frida kuitenkin viihtyi (jonkin aikaa), koska paikasta löytyi pikkuautoja. Myös Felixillä oli mukavaa, koska hän löysi kivan korun lelukseen. Felixin kanipuku - Lindex, 68 cm
Fridalla Mini Rodinin Foretell -paita 92/98 cm
Foretell-hame 104/110 cm (iso mutta ei kuitenkaan tipu päältä)
Alla Lindexin musta maatuskapaita 92 cm
Metsolan mustavalkoraitaiset leggingsit

Ryhmän vetäjä oli vähän aikaa sitten muuttanut Suomesta ja harmitteli, miten vähän täällä on Suomeen verrattuna vauvaiän ylittäneille mitään aktiviteetteja. Ei ole esimerkiksi kerhoja kuten Suomessa. Hiljattain Turussa käydessämme katsoinkin Seikkailupuiston ohjelmatarjontaa aivan äimänä ja ihaillen.

Tänään satoi Tukholmaan ensilumi aivan yllättäen ja pyytämättä. Eihän täällä ole pakkastakaan. Eiköhän se huomenna ole jo häipynyt.

5 kommenttia:

 1. Ai että miten ihania olitte ja miten keksitkään nuo mainiot asut! Olitte varmasti niin cooleja, että tuskin kukaan hoksasi edes, että olitte pukeutuneita. ;D

  Suomessa on tosi paljon kaikkea perhekerhoa sun muuta aktiviteettia, se on totta. Tulis ihan ähky, jos kaikkeen osallistuisi.

  Ihanaa lunta!

  VastaaPoista
 2. Tosi söpöt Halloween-asut! Ja ihania ideoita sinulla.
  TOsi kurjaa, jos kukaan muu ei ollut pukeutunut. Höh. Mun mielestä se on just hauskaa lapsille.

  Ei tosiaan ole paljon aktiviteettejä. Ehkä juuri siksi kun "kaikki" lapset ovat päivät päiväkodissa. Tiesitkö muuten, että kuulin yhdestä perheestä jonka lapsi käy leikkimässä päiväkodissa muutaman tunnin päivässä, jos nyt muistan oikein max 15h viikossa. Äiti on äitiyslomalla toisen lapsen kanssa, mutta on pitänyt molemmat lapset kotona. Heillä on kuulemma oikeus siihen Tukholman kaupungissa. Ilman kustannuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi Fridalle on liian kauhistuttavaa, jos jätämme hänet makuuhuoneeseemme itsekseen, joten en vielä rohkene viedä päiväkotiin leikkimään, mutta pidetään mielessä. Kyllähän mä olen noita päivähoitokuvioita miettinyt. Omalta kannaltani ei ole tarvetta, mutta kyllähän pian kuitenkin tulee aika, että Fridaa alkaa muutkin lapset kiinnostaa enemmän ja pelottaa vähemmän. Olen miettinyt, mikä olisi parempi vaihtoehto - joku suomenkielinen vai joku mahdollisimman läheltä? Pitäisi varmaan ensin keksiä, missä me meinataan jatkossa asua.

   Poista
 3. Hahaha, tuttu juttu. Asuin Ruotsissa 9-vuotta ja kolme neljästä lapsesta on syntynyt siellä. Voi sitä penäystä jota koin, kun en vienyt tyttöjäni päiväkotiin...vanhinkin oli jo 4-vuotta ja riski suuri et tulee epäsosiaaliseksi ;/ Pah, sanon ma! ;) Kiva blogi sulla! Ystäväni antoi vinkin tästä blogista :) Ha det gott!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...