lauantai 13. lokakuuta 2012

Aurinkoiset

Kävimme taas farmorin luona leikkimässä. Farmor on siis tietysti mieheni äiti. Minä ja lapset käymme siellä yleensä noin kerran viikossa kyläilemässä. Viikonloppuisin sitten välillä koko perhe ja välillä vain Frida ja pappa.

Suurena Sunray-kuosin ystävänä puin Fridalle fb-kirppikseltä löytyneen pinkin velourpipon. Koko oli 6-8 v. ja olihan se vielä liian iso, joten se siirrettiin tämän visiitin jälkeen vielä odottelemaan.

Omppuanorakki - Småfolk, 86/92
Keltaiset vakosamettihousut - H&M, 92
Saappaat - Tretorn, 23

Felix leikkii parkkitalolla.
Metsolan Sunray-velourpuku, 68 cm

"Tiita måla" eli Frida piirtää.
Velourpaita - Me&I, 86/92

Frida nykyään selostaa paljon kaikkea tekemisiään eli Tiita sitä, Tiita tätä. "Tiita kukkui", Frida nukkui. "Tiita taa", Frida tanssii. "Tiita kakka. Tiita pappa. Tiita puppu tatten", eli Frida kakkasi, Fridan vaippa pitää vaihtaa ja peppu pestä. Ensimmäinen sana aamulla herätessäkin voi olla hiljaa kuiskattu "Tiitaa..." Minua ja miestä naurattaa nuo "Tiitan" touhut ja selostukset. Mies sanoi eilen, että Frida on yksi hauskimmista ihmisistä, jonka hän tietää.

Kun olin piirtämässä Fridan kanssa, farmor antoi Felixille omenaa järsittäväksi. Felix ei ollut ennen syönyt omenaa, mutta ajattelin, että mikäpä siinä. (Posket tosin olivat illalla punaiset enkä sitten tiennyt, johtuiko se omenasta vai maistatusvuorossa olevasta kalasta.)


Noin tunnin päästä anoppi sanoi, että Felix ei kai vielä syö mitään muuta kuin äidinmaitoa. Hm, jos oletus on tämä, niin miksi sitten antaa omenaa? Vai eikö se ole syömistä, jos vähän omppua imeskelee? Tässä on kai näitä sukupolvieroja, kun meidän sukupolvellemme on hyvin voitu syöttää vauvasta asti raasteita ja mehua. Vastasin, että on jo syönyt vaikka mitä, puuroa, päärynää, mangoa, perunaa, porkkanaa, maissia... (Suosikkeina kaurapuuro ja maissi.) Anoppi sitten huomaavaisesti tarjoutui lastenvahdiksi, jos haluaisimme miehen kanssa kahdestaan mennä vaikka elokuviin.

Hassu ajatus, kun olemme Fridan syntymän jälkeen käyneet elokuvissakin aina vuorotellen. Samat elokuvat, mutta eri päivä ja eri seura. Taannoin juttelimme joulukuussa tulevasta Hobitista ja kysyin, mitä mies arvelee, voisimmekohan mennä katsomaan sen kahdestaan. Mies nauroi ja sanoi, että olisihan se hauskaa, mutta eiköhän liene kuitenkin parempi, että menemme vuorotellen, kun Felixilläkin saattaisi tuolloin olla vierastus päällä. No, nyt on ihan lapsenvahti tarjoutunut, joten saa nähdä, koska uskallamme tempaista. Ehkä sitten siihen Hobittiin.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...