keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Värikkäitä syyspäiviä

Bussissa matkalla leikkipuistoon. 

Felixin syksyn ulkovaatteisiin kuuluu mm. Småfolkin käännettävä vanuhaalari. Toinen puoli on omppuinen ja punainen, toisella puolella taas on jännä violetti maisemakuosi eläimineen. Koko on 74 cm, ja lahkeissa ja hihoissa on reilusti kääntövaraa. Ei haittaa lainkaan.

Toppatossut ja pipo - Mini Rodini
Turvavyö - puoliksi kiinni

Puistossa joku pieni poika repi Fridalta sangon kädestä, niin että käteen sattui. Frida itki ja toisteli, että "Tiita vill gå nu tatta" eli Frida haluaa nyt lähteä rattailla. Olikin hyvä aika lähteä, koska meillä oli pian Slussenilla sovittu tapaaminen. Fridakin rauhoittui matkalla, ja lintuja katsellessa oli jo hauskaa.

Hattu - Metsola, 2-3 v.
Takki - Metsola, 104 cm
Vakosamettilappuhaalarit - Tutta, 80 cm
Saappaat - Tretorn, 23

Fridalla on syystakkina Huutiksesta nyppyisenä ja sen myötä tyydyttäväkuntoisena ostettu Metsolan farkunvärinen topattu takki. Ostin Åhlensilta OBH Nordican nypynpoistajan, jonka käsittelyn jälkeen takki oli kuin uusi. Taikuutta! Kuvan asussa reilu mitoitus kohtaa niukan: Tutan lappuhaalarit ovat kokoa 80 cm ja Metsolan takki 104 cm vaan ei ole liian iso, vaikka kuvassa istuessa onkin Herra 47 -profiili.

Kenet tapasimme Slussenilla? Tukholmalaisen Tradera-myyjän, joka myi minulle Mini Rodinin Udine-farkkuhaalarin kokoa 68/74 cm. Mitoituksista kun oli jo puhe, niin Udine-haalari on melkoisesti reilumpi kuin saman merkin safarihaalari, vaikka molemmat ovat ohuita välikausihaalareita. Sopii minulle, koska safarihaalari on käytössä nyt ja farkkuisen voi pukea sitten keväällä. Verratkaapa:


Molemmat siis 68/74 cm.
Hartiat ovat vastakkain.

Lahkeet ja haarus.

Hiha.

4 kommenttia:

 1. Tuo Hilda on kyllä talvitakki... Tai siis ainakin meidän on. Ei nyt ehkä lämpimimmästä päästä sellainen mutta ehdottomasti talvitakki kuitenkin. Ei ole vielä käynyt mielessäkään että sen pukisin lapselle päälle, etenkin kun lapsella on aina kuuma. Meidän takin koko on 98cm eikä se ole mitenkään järkyttävän suuri meidän pitkäselkäisellä (ja kai sillä käsiäkin jo on). Niin että hitusen hassulta näyttää tuo takki ilman pipoa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, no kai kyse on vain määritelmistä. Joko paksu välikausitakki tai ohut talvitakki. Meille myytiin se uutena välikausitakkina ja nettikaupoissa, esim. Zalandossa, se on näköjään kategoriassa välikausitakit ja joka sään takit.

   On kyllä ollut juuri sopivan lämpöinen. Vaikka Fridallakin tulee helposti kuuma, ei ollut yhtään hiki +5 asteessa kovassa tuulessa ja sateessa, kuten tuossa jälkimmäisessä kuvassa. Nuo housut on myös topatut. Samalla Felixillä oli päällä punainen toppahaalari ja minulla talvitakki ja -saappaat. Liukumäkikuvassa ei ole pipoa ja hanskoja, koska ne olivat minulla kädessä. Frida heittää päähineet päästä, jos ne eivät ole naruilla kiinni kuten Metsolan lakit. Myös huput kelpaavat joskus, vrt. kävelykuva. :)

   Minkä pituinen pieni teillä muuten jo onkaan? Millä pituuskäyrillä kasvaa? Yritän miettiä, minkä kokoisia vaatteita osaisin varata mihin vuodenaikaan tuolle kovaa vauhtia pituutta hujahtavalle vauvalle, eli esim. minkä kokoisia +2-käyrällä pituutta kasvavat ovat 1,5-vuotiaina. :)

   Poista
  2. Jänniä nuo määritelmät, itse olen tosiaan nähnyt sitä myynnissä vain talvitakkina :D. Meidän tuli Ticketiltä talvitakkina tosiaan. Ja meidän lapsella on oikeasti aina hiki niin luulen sen talvella tarkenevan kauppareissuilla tuolla hyvinkin. Ja toki teillä meren vieressä on erilainen ilmasto ja tuuli yms.

   Eilis on tähän asti kasvanut sillä +2-käyrällä suunnilleen ja 1,5-v. neuvolassa oli 88cm pitkä (painoa en kykene muistamaan mutta pituutta taisit kysyäkin :D). 2-v. neuvola täytyisi muistaa soittaa tässä joku päivä kun kuukauden päästä (tai no 29.10.) tuo täyttää sen kaksi. Pituus vaihtelee kotimittauksella välillä 91-95cm riippuen makaako vai pomppiiko lapsi :D.

   Poista
  3. Niin ja niska-pepun alapää-mitta on noin 42cm että selkää löytyy.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...