tiistai 4. syyskuuta 2012

Arjen aloitus Humlegårdenissa

Mies palasi eilen töihin viiden kuukauden vanhempainvapaan jälkeen. Kuukautta ennen laskettua aikaa alkanut vanhempainvapaa tuntui etukäteen ylellisyydeltä, mutta sen koittaessa aivan välttämättömältä. Fridahan piti pakon edessä viedä päivittäin anopille hoitoon jo pari viikkoa ennen miehen vapaan alkamista, ettei Felix olisi syntynyt ennen aikojaan. Miehen jääminen kotiin oli iso helpotus. Felixin syntymän jälkeen kului aikaa, ennen kuin olin toennut raskaudesta (tai no prosessi on yhä kesken), joten oli hyvä, että mies oli leikittämässä Fridaa ja hoitamassa kauppareissut. Felix myös oli ensimmäiset kolme kuukautta melkoinen itkupilli, jonka kanssa oli vähän vaikea mennä minnekään.

Nyt tilanne on jo ihan toinen. Eilen oli kiva päivä kahden lapsen kanssa Humlegårdenin puistossa. Frida kirmaili kolmisen tuntia ympäri aidattua leikkipuistoa, kun taas Felix naureskeli rattaissa sen ajan, mitä ei nukkunut.

Aamulla lapset piti syöttää, pukea ja pakata rattaisiin suht nopeasti, koska olimme sopineet tapaavamme Perhonen lensi -blogin Ullamaj'n ja hänen pienen Astrid-tyttärensä puistossa. Petrattavaa jäi, sillä Fridaa ei kiinnostanut aamupalan syöminen, hiusten harjaaminen eikä pukeminenkaan. Lopulta sain kuitenkin molemmat matkaan. Frida otti mukaansa vielä Pappapapan eli eilen saamansa pienen Barbapapa-ilmapallon.

Felixillä oli jaloissaan nyt niin muodikasta leopardikuosia.
Tossut - Elodie Details (Traderasta)

Puistoon pitää meiltä matkustaa kahdella bussilla. (Puistoon pääsee ainakin bussilla numero 55 Hjorthagenin suuntaan.) Bussinvaihtoa odottaessa Pappapapa pääsi karkuun. Siellä se ilakoi tuulen pyöriteltävänä keskellä vilkasta monikaistaista autotietä, kun Frida huhuili perään. Selitin, että Barbapapa halusi lähteä tanssimaan.

Ullamaj ja Astrid olivat odottaneet puistossa tietysti jo hyvän aikaa. Frida taisi olla toiseksi vanhin, jos ei oteta lukuun päiväkotiryhmiä, jotka myös vierailivat puistossa. Yhden sellaisen perheen näin, jossa oli äiti, vauva ja Fridaa vanhempi lapsi. Täällähän lapset laitetaan hoitoon aika lailla kaikki välillä 1-1,5 ikävuotta, eikä oteta pois hoidosta, vaikka syntyisikin uusi vauva, koska päivähoito on lapsen kehitykselle tärkeää. Olen saanut kuulla tästä hiljattain taas paljon. "Kyllähän Frida nyt sentään menee hoitoon?" "Frida kannattaisi laittaa päiväkotiin, jotta oppisi pitämään puolensa." (Tämä sen jälkeen, kun toinen samanikäinen lapsi hyökkäsi Skansenissa Fridan kimppuun.) Ranskalais-saksalainen kaveripariskunta kritisoi, että olen heistä liian kiinni lapsissa. Ratkaisu olisi kuulemma laittaa Frida päivähoitoon, lopettaa Felixin rintaruokinta, laittaa molemmat viikonlopuksi anopille ja lähteä baariin. Minusta kuitenkin olen tässä vaiheessa ihan itselleni sopivasti kiinni. Olisikohan pitänyt sanoa, että olette mielestäni liian kiinni töissänne, joten jättäkääpä työt väliin ja lähtekää kanssamme leikkipuistoon?

Puistosta löytyy onneksi maanantaisin Ullamaj ja Astrid. Heillä on ruotsalaisittain isä jäänyt hiljattain kotiin lapsen kanssa muiksi päiviksi. Tapaisin mielelläni Humlegårdenissa muitakin Tukholman suomalaisäitejä, eli saa ilmoittautua. Ajattelin myös käydä katsomassa menoa siellä suomalaisen kirkon perhekerhossa, kunhan ennätän.

Lapsilla oli päällä samanlaiset Mini Rodinin verkkapuvut outletista, Felixillä 68/74 ja Fridalla 80/86 cm. Puku on siitä kätevä leikkipuistoon, ettei siihen tartu hiekka. Viikonloppuna mies sanoi, että Fridan puku alkaa käydä kohta pieneksi. Totesin, että hän oli pukenut Fridan päälle vauvan verkkapuvun. Mitoitus on sen verran reilua, että molemmilla on puvuistaan hihat ja lahkeet käärittyinä.


Humlegårdenin leikkipuisto on siitäkin hieno, että yli lentää (tai ainakin tänään lensi) paljon helikoptereita, joista Frida tykkää. "Kotta" eli helikoptrar (Frida on jostain poiminut tuon monikon), Frida huudahtelee.

Kotta tulee...

... kotta menee.

Verkkapuku on muuten liukas liukumäessä.


Olikin yllättävän lämmin ja aurinkoinen päivä, joten molemmilta piti riisua verkkapuvut pois.

Frida tykkäsi leikkiä mopolla kaatumista. "Au. Ai. Au."
Lakki - Metsola, 2-3 v, alesta
Paita - Marimekko, Huutiksesta
Leggingsit - PO.P, Traderasta

Felix viihtyi rattaissa.
Body ja housut - PO.P, 68 cm, Traderasta

Pelkäsin etukäteen, että nyt miehen töiden alettua mies näkee Fridaa vain viikonloppuisin. Hän näet lähtee töihin ennen Fridan heräämistä ja palaa Fridan nukkumaanmenoajan jälkeen, koska Frida ei enää nuku päiväunia ja menee nukkumaan jo seitsemältä. Mies kuitenkin sanoi työaikansa vastedes olevan 8-17, ja hän onneksi ehti vielä leikkiä hyvän aikaa ennen Fridan nukkumaanmenoa. Olisihan ollut aika kauheaa, että ensin Frida ja pappa ovat tiivis parivaljakko vanhempainvapaan aikana ja sitten eivät yhtäkkiä enää näkisikään arkena.

Oli siis oikein mukava päivä. Tästä päivästä en menisi vannomaan, koska kirjoitan tätä nyt aamuyöllä kello neljä keinuttaen Felixiä sitterissä. Felix on näköjään nyt saanut kuumeisen flunssan eikä nuku ilman jatkuvaa hytkytystä. Taidetaan siis viettää ihan rokulipäivä kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...