maanantai 27. elokuuta 2012

Siskon pikku chihuahua

Felix 4 kk nukahtaneena leikkimatolle.
Harlekiinibody - Mini Rodini, 68/74
Housut - Nanoou, 68 cm

Felixistä on jossain välissä tullut helppo. Ei enää iltahuutoja vauvaa kanniskellen. Ei juuri päivähuutojakaan. Ei edes paljon vaunuhuutoja. Felix makaa vatsallaan lattialla, ihmettelee, pyörii ja pakittelee. Tänään Frida huvitti veljeään esittelemällä hyppimistä. Frida pomppi ja Felix nauroi. Frida osoitti Felixiä ja matki Felixin naurua. Felix nauroi lisää.

Felix on ruvennut hiljattain syömään tuttia. Vauvamaiseen tapaan häneltä tietysti putoaa tutti vähän väliä. "Å nej", Frida huokaa ja antaa tutin takaisin Felixille.

Olemme yrittäneet kovasti opettaa Felixin nimeä Fridalle. Ei yritystäkään toistaa sitä. "VAUVA!" Frida kiljaisee usein aivan Felix-polon korvan vieressä. Toinen, lähes yhtä usein toistuva muoto nimestä on jostain syystä "chihuahua". Tämä ei ole oma tulkintamme, vaan kuulisitte sen samoin. Moni muukin on kuullut. Se on ilmeisesti "chi-vauva". Fridalla on paljon noita minun korvaani ylimääräisiä tavuja puheessa. Merkillistä, että se chi tulee usein vauvan eteen eikä välttämättä taida toistua muualla puheessa koskaan. "Mamma! Pappa! CHIHUAHUA!" nimeää Frida perheenjäseniään. Hm. Tuli muuten nyt tätä kirjoittaessani vasta mieleen, että nimitys voisi tulla siitä, että minä sanon usein "Felix-vauva". Felix-vauva = chi-vauva?

Ehkä itseään ja Felixiä kuvaamaan Frida asetteli aamulla huolellisesti rattaisiin pehmokoiran ja pienen nallen. Turvavyötkin piti asetella ja molemmille peitto päälle. Pikku nallelle vielä Felixin kirahvipipo.


"Såja! (= no niin)" Frida huudahti tyytyväisenä ja alkoi työntää rattaita ovelle. "Hei hei", hän vilkutti. "Gå nu! Jag vill gå nu!" Aiotko lähteä ulos pelkkä vaippa päällä, kysyin. Frida hoksasi heti, ettei moinen ole sopivaa. "Mössa!" hän muisti ja kävi hakemassa itselleen lakin sekä isänsä isot lenkkarit. "Hei hei!"

2 kommenttia:

  1. Nää on mun mielestä ihan sun blogin parhautta nää Fridan 'jutustelut'. Terkkuja Fridalle ja Chihuahualle!

    VastaaPoista
  2. Onpa söpö nukahduskuva teidän Felixistä! Pitänyt miljooona kertaa vastata kun kysyit taannoin minkänimiset sisarukset meidän samanikäsellä Felixillä on, mutta aina kun meinaa aloittaa niin joku kiljuu jossainpäin... Tähän aikaan yöstä saattaa saada jotain aikaan ;) eli siskot on Ellen ja Lia.

    Meidän Felixillä tuntuu menevän toiseen suuntaan tuo olotila, leluille täytyy kiukuta kun eivät ilmeisesti pysy käsissä niinkun haluaisi ja vatsalleenkaan ei välillä pääse vaikka kuinka ähistää ja sitten kun pääsee niin alkaa jo väsyttää... Sylissä viihdytettävänä kyllä kelpais olla!

    Toi nimiasia on kyllä hauska, meillä pienemmältä siskolta meni pitkään oppia että vauvalla on oma nimi, nyt kun juttu "on menny jakeluun", niin muita täytyy aina ja jokakerta korjata: ei se ole vauva vaan se on meidän Felix! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...