maanantai 30. heinäkuuta 2012

Viikon ajanvietteitä

Hei taas pienen tauon jälkeen! Meillä oli täällä vieraita, jolloin blogin pitäminen jäi paitsioon. Päivitän nyt joitakin kuluneen viikon tapahtumia.

Tiistaina kävimme Djurgårdenissa Rosendalin puutarhassa. Emme ehtineet saada paikasta kuin ylimalkaisen kuvan, koska puutarha suljettiin arkena jo kello 17 ja olimme liian myöhään liikkeellä. Kahvit ehdimme juoda ja siinä suunnilleen se. Miehen putiikista ostama 25 kruunun omena-kaneli-jäätelö oli maukasta.


Ostimme päivänsankarille, ilmapalloista suuresti pitävälle Fridalle, hopeisen raidallisen eläimen muotoisen kaasupallon. Kuvasta ei näe, kuinka paljon Frida sitä pelkäsi. Kaasupallo piti kotona piilottaa vaatekaappiin. Tänäänkin, kun otin pallon esille viedäksemme sen Fridan serkulle tuomisiksi, Frida juoksi karkuun huokaillen: "Å nej. Oijoi. Å nej. Oijoi..."


Keskiviikkona lähdimme Bagarsjön-järven rannalle. Järvi on pieni ja vesi lämmintä. Oli hiekkaranta, pukukopit ja huussi. Paikka oli lapsiperheiden ja sorsien suosiossa. Bussilla 414 pääsi melko lähelle.


Torstaina menimme Nyckelvikeniin eväsretkelle. Kuvassa taustalla näkyvät uudet Mountain Buggy Duet -tuplarattaat selviytyivät kiitettävästi myös metsäpoluilla. Erityisen kivat ne ovat tietysti kaupunkiolosuhteissa: vain 63 senttiä leveinä ne ovat mahtuneet näppärästi lähikaupan kapeille käytäville, bussiin, hissiin ja liukuportaisiinkin. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä hankintaan.


Nyckelvikenistä palattuamme söimme päivällistä kasvisravintola Hermansissa Slussenilla (Fjällgatan 23). Rattaat piti kantaa parit portaat alas pihalle. Piha oli viihtyisä puineen, ja viltit toivat lämpöä. Näkymät olivat todella hienot niin Gamla staniin kuin Gröna Lundiinkin. Frida tykkäsi katsoa ohi purjehtivia värikkäitä kuumailmapalloja. Myös pihan riippumatot olivat Fridan suosiossa. Itse ruoka (monipuolinen kasvisbuffet) ei minusta ollut mitenkään ihmeellistä, mutta muut kyllä kehuivat.
Perjantaina katsastimme Ruotsin suurimmaksi itseään mainostavan kirpputorin Vårbergin metroasemalla (punainen linja Norsborgiin). Perillä yllätyimme kyltistä, joka ilmoitti, että kirpparilla on viikonloppuisin sisäänpääsymaksu: lauantaisin 15 kruunua, sunnuntaisin 10 kruunua. Onneksi oli arki ja vapaa pääsy. Kyseiselle kirpparille pääsystä tuskin kannattaa pulittaa mitään.


Kirpputori oli omituisen pieni ollakseen suurin kirpputori. Tiedän pelkästään Turussa useita suurempia kirppiksiä. Kirpparilla oli ihmisiä pöytien takana myymässä lähinnä uutta krääsää: laukkuja, huiveja, rihkamakoruja, tiedättehän. Olin toivonut, että löytyisi joku myymässä lapsiltaan tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa. Onneksi yksi ainut sellainen pöytä löytyikin, ja ostin 75 kruunulla kivan kasan lastenkirjoja ja palapelin Fridalle. Muut eivät löytäneet mitään. Tuskin enää taitan noin pitkää metromatkaa vain mennäkseni ei mitenkään mainittavan kokoiseen sälämarkettiin.

Lauantai aloitettiin viihdyttämällä pikkuveljeä. Taisi veljen huvittaminen tapahtua oman leikin sivussa, Fridaakin kun kiinnostaa vielä vauvalelut. Felixiä nauratti yhtä kaikki.Uudet tuplarattaat eli ne Duetit mahtuvat siis moneen ahtaaseen paikkaan, liikkuvat sutjakkaasti niin kaupungissa kuin metsässä ja ovat kevyet työntää. Pulloteline kyljessä on hauska pikku lisä. Tavaraa mahtuu hyvin vaunujen alle, ja hoitolaukku sopii työntöaisaan. Jarrut pitävät hyvin. Molemmat istuimet menevät makuuasentoon. Rattaat ovat siis olleet mieleiset, mutta huonokin puoli löytyy: Pienen Felixin on täytynyt matkustaa nassu menosuuntaan. Kopan kanssa hänet saisi toisinpäin, mutta emme viitsineet ostaa koppaa, joka näillä näkymin kävisi pieneksi 1-2 kuukaudessa. Kuomuissa on kurkistusluukut (kätevästi myös suljettavissa), mutta Felix ei huomaa siitä meitä. Toivomme, että tiikereissä ja kärpäsessä on hänelle tarpeeksi seuraa. Lauantaina Felix nukahtikin liikuttavasti kiinni nappaamansa tiikeri kädessään.


Lauantain ohjelmassa oli taas kirppiksiä, tällä kertaa Södermalmilla. Emmaukseltakin löysin hyviä lastenkirjoja, samoin Götgatanin Myrorna-kirpparilta. Punaisen Ristin kirppis osoitteessa Östgötagatan 67 oli valitettavasti jo kiinni, samoin kuin Skånegatanin Rackarungar-lastenvaatekirppis ja Stadsmission. 

Välillä pysähdyimme lounastamaan Götgatanille Muggeniin. Kesken syömisen tajusin, että tämäpä on poikkeuksellisen hyvä hälsotallrik, ja näppäisin kuvan. Naapuripöytien lämpimät voileivät ja mehevät kakkupalaset näyttivät myös hyvin houkuttelevilta, eli tänne uudestaan.


Götgatan 42:ssa on Tully's, jonka pirtelölistaa olen silmäillyt uteliaasti monet kerrat. Löytyy neljäkymmentä eri makua, mm. kuvan kyltissä listatut purkka, orvokki ja pipari. Tällä kertaa kävimme testaamassakin. Otin lakritsin, mies valitsi seljan ja siskolla taisi olla joku kahvinmakuinen. Pirtelö maksoi 40 kruunua eli jonkin verran saa pulittaa, jos meinaa koko listan käydä läpi. Lakritsi oli ihan hyvää mutta melko mietoa. Seljassa oli enemmän makua. Siskon kahvipirtelöä en maistanut, mutta ilmeisesti maistui.

7 kommenttia:

 1. Heiii, nyt vasta tajusin, et asutte kaksiossa! :D Me ollaa tosiaan muuttamassa miehen luokse, hänellä kaksio ja mua kiinnostais teidän nukkumisjärjestelyt, miten sängyt yms! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin varmaan laittaa kuvaa piakkoin, mutta mikään sisustuslehtiin sopiva ratkaisu meillä ei ole. Tarkoitus on tästä aika pian muuttaa isompaan. Vuoden sisällä, sanoo mies.

   Meillä on makuuhuone melkein pelkkää sänkyä: ikkunan vieressä on Fridan lastensänky, siinä kiinni meidän iso parisänky ja toisella puolella pinnasänky. Felix tosin ei siinä pinnasängyssä ole vielä tähän mennessä nukkunut kuin satunnaisia päiväunia. Järjestys siis ikkunasta päin on seuraava: Frida, mies, Felix, minä.

   Olikohan meillä kaikkiaan vain jotain 63 neliötä. Olohuoneessa on sitten leikit. Huoneet voisi myöhemmin jakaa lastenhuoneeksi ja olohuone aikuisten huoneeksi, mutta tosiaan niin kauan ei ole suunnitelmissa asua tässä.

   Poista
 2. Hei,

  olen tulossa lasten kanssa Tukholmaan kahdeksi päiväksi.Koska tulen tällä kertaa yksin kolmen lapsen kanssa ja olen raskaana, kirppistelyjä ei voi kovinkaan paljon matkaan sisällyttää. Kuitenkin haluaisin jollakin lastenvaate/-tarvikekirppiksellä piipahtaa. Mitä suosittelisit? Olisiko jokin, jonne pääsee bussilla mahdollisimman lähelle. Kuopus 4v. on aika laiska kävelijä, joten kovin pitkät kävelyt eivät onnistu.

  -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, aika sissi olet - en ole vielä saanut lähdettyä mihinkään kolmin edes taaperon ja vauvan kanssa. :)

   Mielestäni kaksi vaihtoehtoa on yli muiden: Mini Rodinin outlet lauantaisin (kävelyä ehkä puoli kilsaa metroasemalta) ja Mollamaia-lastentarvikekirppis (kävelyä bussipysäkiltä vain tienylitys ja junalta ei sitäkään). Jälkimmäisessä on vieressä myös Sicklan ostoskeskus, jossa voi vaikka lounastaa, käydä vessassa, käydä PO.P:issa yms. Mollamaia on ollut lomalla heinäkuun, ja omistaja arveli pitävänsä osan elokuun alkuakin kiinni, ei ollut varma kesäkuussa, kun juttelimme. Koska olisitte tulossa? Voisin tarkistaa jossain vaiheessa, joko on auki.

   Poista
  2. Olemme torstain ja perjantain Tukholmassa. Mul jo lapset isompia (8, 6 ja 4), joten reissaaminenkin jo vähän helpompaa kun ei esim. päikkäreitä jne... tosin tää raskaus vähän hidastaa vauhtia tällä hetkellä.

   Poista
  3. Hmm. No Mini Rodinin outlet ei ole tuolloin auki eikä varmaan Mollamaiakaan. Ehkäpä koetan huomenna soittaa sinne ja kysyä.

   Slussenin Emmaukselle ei ole pitkä matka, mutta eipä siellä kovin paljon tai kovin hyväkuntoista ole lapsille. Satunnaisia löytöjä. Södermalmilla Skånegatanilla olisi lastenvaatekirppis Rackarungar, josta en kuitenkaan itse en ole vielä tehnyt mitään löytöjä. Muilla tietämilläni kirppiksillä sitten on vielä vähemmän lapsille.

   Alennusmyyntejäkin on vielä meneillään, esim. Polarn O. Pyretillä 50% + kolme kahden hinnalla ja Mini Rodinilla myös 50% (ei välttämättä paljon tarjontaa tosin).

   Poista
 3. Oi, täytyypä testata pirtelöt!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...