maanantai 23. heinäkuuta 2012

Fridan karkumatka

Koimme kauhun hetkiä tänään ostoskeskuksessa. Minä ja siskoni olimme eräässä pikku putiikissa, ja mies oli tuplarattaiden kanssa parin metrin päässä putiikin ovella Fridan ja Felixin kanssa. Yhtäkkiä mies ilmoitti, että Frida oli kadonnut! Miehen huomio oli lyhyen hetken ajan muualla, ja Frida oli sinä aikana nopeasti ja hiirenhiljaa kiivennyt rattaiden turvavöistä ja lähtenyt lipettiin. Mies ei siis ollut edes nähnyt, minne.

Minä kerroin asiasta putiikin myyjälle, joka lupasi soittaa järjestyksenvalvojille. Mies kierteli ympäristön putiikkeja. Sisko jäi vahtimaan Felixiä. Päättelin, että Fridan on täytynyt juosta suoraan eteenpäin ainakin aluksi, koska mies ei ollut huomannut hänen karkaavan. Huutelin Fridaa ja kysyin jokaisesta kaupasta, onko näkynyt 2-vuotiasta vaaleakiharaista pikkutyttöä yksinään. Ei ollut näkynyt.

Onneksi ei kestänyt kauaakaan, kun vastaan tuli tuntematon mies kantaen Fridaa. Mies oli löytänyt Fridan ulkoa autotien vierestä. Kiitin kovasti, mutta en varmastikaan tarpeeksi. En yhtään nyt edes muista, miltä mies näytti. Mies siis hoksasi, että lapsi on yksin liikkeellä ja onnistui saamaan vastaanhangoittelevan ja vikkelän Fridan vielä kiinnikin sekä onneksi kantoi hänet sisälle. Koko episodi ei kestänyt varmaan kymmentä minuuttia kauempaa, mutta jälkeenpäin järkytti, mitä olisi voinut tapahtua. Vieressä oli autotie ja isot parkkipaikat, muitakin hyvin vilkkaita autoteitä sekä junarata.

Olen aiemminkin kirjoittanut olevani huolissani siitä, että Frida osaa kiivetä kaikkien rattaidemme vöistä ulos. Tällä kertaa en ollut huolissani, koska mies oli sanonut, että Frida kiipeää rattaista vain silloin, kun istuin on makuuasennossa. Ei pidä paikkaansa ainakaan enää.

Pallo kädessä. Pitäisi olla jalassa.

Meille on tulossa minä päivänä hyvänsä Mountain Buggy Duetit. Niissä on arvostelujen mukaan markkinoiden parhaat turvavaljaat. Toivottavasti se riittää.

5 kommenttia:

 1. Onnittelut 2-vuotiaalle!

  Ja huh mikä juttu! Tuo on niitä kamalia asioita, joita ei toivoisi joutuvan kokemaan, vaikka kaikki päättyikin onneksi hyvin. Oletko muuten kuullut Muotokielen Taaperokylteistä, joka olisi omiaan tuolle teidän karkulaiselle? Meillä neljävuotiaan tärkeimmän Pupun kaulassa roikkuu yksi kyltti, jossa on meidän puhelinnumerot, jos Pupu joutuu kadoksiin. :)

  Toivotaan, että uusien rattaiden valjaat ovat voittamattomat. Tsemppiä ja hauskaa juhlapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea. Katselin noita, mutta en oikein tiedä, mihin sen sitten kiinnittäisi. Jos löytäisinkin jonkun paikan, niin Frida varmaan yrittäisi kiskoa sitä irti. Siruttaisikohan neuvola lapsen, jos pyytäisi?

   Poista
 2. Hui kauhistus! Nuo minuutit ovat varmasti tuntuneet hirveän pitkiltä! :S Onneksi ei kuitenkaan käynyt kuinkaan ja tuo mies oli huomannut tilanteen! Onneksi tuollaisiakin ihmisia on, eikä kaikki vain seuraa tilannetta hiljaa vierestä!


  Tulin pitkästä aikaa kurkkimaan ja koitan päästä taas perille kuulumista! :)

  VastaaPoista
 3. Aikamoinen tapahtuma... Toivottavasti uusien rattaiden valjaat pitävät kiinni hyvin;). Saisikos niistä pyytää esittelyä, kunhan ovat saapuneet;)? Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Huh, jokaisen vanhemman painajainen! Onneksi ei käynyt hullusti ja karkulainen löytyi. Ja toivottavasti uudet rattaat pitävät neidin aloillaan:) Ainiin ja onnea onnea 2-vuotiaalle vähän myöhässä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...