keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Isänpäiväsuunnitelmia

Päivän helppoja juttuja taas: päiväunille nukuttaminen ja lounaan syöminen. Lounaan, kanaa ja vihanneksia, Frida napsi sormin lautasen tyhjäksi ja oli aivan tohkeissaan linnusta, joka hyppi ikkunan edessä olevan puun oksalta toiselle. Nukuttaminen on aina ollut Fridan kanssa vaikeaa (paitsi se suht lyhyt hetki, kun Frida ei vielä noussut konttausasentoon pinnasängyssä, jossa oli Lullabub-täristysjalat), joten osaan olla kiitollinen nykytilanteesta, jossa vain puen Fridan ja laitan parvekkeelle vaunuihin ja hän nukahtaa ihan itsekseen. (Yöunille meno sitten taas on vielä ihan oma ohjelmanumeronsa, joka muistuttaa kohtausta elokuvasta Manaaja.)

Oho, pöllö!

Saan jatkuvasti yllättyä siitä, miten paljon Frida ymmärtää ja vielä ainakin kahdella kielellä. Kuuntelimme tänään lastenlaululevyä, jossa laulettiin "hej uggla, tjena mors". Frida osoitti taas mekkonsa pöllöä ja sanoi: "Där!" Siinä kohtaa vasta itse huomasin, että tosiaan, laulussa laulettiin ruotsiksi pöllöstä.

Pöllömekko - Mini Boden
Hiirisukkikset - Next

Isänpäiväsuunnitelmista: Tiedän monen olevan sitä mieltä, että isänpäivänä juhlistetaan kirjaimellisesti omaa isää. (Jos ketään, kaikenlaiset juhlapäivät kun ovat kaupallista hapatusta.) Moni taas haluaa muistaa myös lastensa isää. Olen jälkimmäisellä kannalla. Mies on mitä mahtavin isä Fridalle, joten haluan Fridan kanssa muistaa häntä isänpäivänä.

Mies ja Frida menevät lauantaina vierailemaan miehen äidin luo. Minä vastaan perheen ruoanlaitosta vain ihan satunnaisesti, joten se, että kokkaan heidän poissaollessaan päivällisen, on jo sinänsä ylläri. Suunnitelmanani on tekaista pieni ravintola olohuoneeseen. Perheen tullessa kotiin saatan heidät pöytään kahdelle ja annan ruokalistan, jossa on alkuruoat, juomat, pääruoat, jälkiruoat ja lastenlista.

Suurimmaksi osaksi valmistan ruoat jo aiemmin, jolloin saan ne tilauksen jälkeen riittävän nopsasti pöytään. Alkupaloista saan melkein kaikki hyödynnettyä myös pääruoissa, esimerkiksi alkuruokasalaatti muuntuukin lisukesalaatiksi, jos sitä ei tilata, ja päivän keitto (linssikeitto tai jokin kasvissosekeitto) löytyy molempien otsikoiden alta mahdollisesti eri nimellä. Sitä paitsi keitothan ovat tietysti hyviä myöhemminkin lämmitettyinä, joten mikään ei mene hukkaan. Pääruoat ovat vielä osittain mietinnässä, mutta jokin pastakastike ainakin tulee helposti ja nopeasti ja varmasti kaapista löytyy myös edellisen päivän tähteitä, esimerkiksi kanaa tai lohta, joita tuunata, joten mikään mahdoton homma ei ole edessä. Jälkiruoat ovat varmaan helpoin tehtävä: vaihtoehtoina ainakin lettuja mansikoiden kera, suklaajäätelöä sekä sorbettia ja hedelmäsalaattia, joista mies erittäin todennäköisesti valitsee jälkimmäisen vaihtoehdon. Lastenlista on muuten samankaltainen, mutta annokset pienempiä ja pilkotumpia.

Lahjaksi olen hankkinut kirjan:


Mies tykkäsi aiemmasta vauvamallin käyttöoppaasta, mutta sehän ei enää päde. Kuten takakannessa lukee: "Just when you've mastered your infant's maintenance routine, he begins to malfunction, refusing fuel, crying inexplicably, and resisting your attempts to clothe him. Your infant has upgraded to a toddler!" (Brett Kuhn & Joe Borgenicht: The Toddler Owner's Manual) Ostin englanninkielisen kirjan, koska se oli helpoin löytää ja koska mies mieluiten lukee juuri englanniksi. Suomeksi kirja on nimellä Taapero - omistajan opas.

Aamupäivällä vierailemme miehen isän luona. Illemmalla mies luulee, että menemme perheenä ulos syömään. Tosiasiassa olen järjestänyt niin, että hän meneekin kavereidensa kanssa syömään ja elokuviin. Hän on sanonut haluavansa mennä katsomaan Tintinin kaveriporukalla, mutta kun hänellä ei ole aikaa. Nyt on.

2 kommenttia:

  1. Vau! Toivottavasti mun mies ei lue tätä ja saa selville, kuinka paljon muut näkee vaivaa. :)

    VastaaPoista
  2. Tarkoittaako tämä, etten saa kertoa mun miehelle viime vuonna ja tänä vuonna tekemästä joulukalenterista? ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...