perjantai 17. kesäkuuta 2011

Tukholman kirpparit: Lastenvaatekirppis Mollamaia

Mollamaia on pieni (tai sanoisinko "tilaihme") lastenvaate- ja tavarakirppis, josta löytää laajalla skaalalla merkkivaatteita niin vauvoille kuin isommillekin lapsille. Hintaviakin vaatteita on myynnissä, mutta esimerkiksi Me&I:ta ja PO.P:ia löytää tosi edullisestikin. Omistaja-myyjä on suomenkielinen. Rattaat on parempi jättää ulkopuolelle, koska paikka on niin pieni, mutta ruuhka-ajan ulkopuolelle voi uskaltautua niiden kanssa sisäänkin.

Miten sinne löytää? 
Helposti joko junalla tai bussilla. Junan nimi on Saltsjöbanan ja se lähtee Slussenin bussiasemalta (sieltä alhaalta synkkyydestä). Määränpäänä on Nacka Station. Metrossa on sinne sekä junalle että busseille opaste "Saltsjöbanan / Bussar mot Nacka och Varmdö" tms. Kävellen sinne pääsee portaita, mutta jos on vaunujen kanssa liikkeellä, reitti on kinkkisempi, koska portaissa ei ole ramppeja. Paras (= ainut) reitti, jonka rattaiden kanssa tiedän, on tulla Gamla Stanin suunnasta ihan meren vierestä alas busseille.

Reitti busseille ja Saltsjöbanan-junalle rattaiden kanssa: Gamla Stanin suunnasta meren viertä alas. Edessä näkyykin jo sinisiä ja punaisia busseja.

Myös Katarinahissenillä pääsee, mutta se on maksullinen. Metroasemankin kautta pääsee kulkemaan parilla hissillä, jos on jokin joukkoliikenteen lippu, mutta jos on vaikka sarjalippu ja menossa bussilla rattaiden kanssa, on rahan haaskausta maksaa metrosta vain päästäkseen aseman läpi hissillä.

Junalla vai bussilla?
Bussilla, jos on rattaat mukana ja haluaa hieman säästää, koska bussissa ei rattaiden kanssa saattaja maksa. Muuten voi mennä junalla (siis se Saltsjöbanan), koska ovat samanhintaisia. Matka kestää suunnilleen saman ajan sekä junalla että bussilla.


Bussit lähtevät samasta paikkaa kuin junakin. Bussiasemalla on valotaulu, jossa näkyvät seuraavaksi lähtevien bussien lähtöaika ja laituri. Nacka Stationille menevät ainakin bussit 409, 410, 413, 414, 420, 422. Oikealla pysäkillä on helppo jäädä pois, sillä bussissa kuulutetaan seuraavan pysäkin nimi ja lisäksi se lukee myös bussin sisällä infotaulussa.

Nacka stationin asemarakennus ja Mollamaia.

Mollamaia - kolmen huoneen tilaihme.

Aukioloajat:

Tiistai, keskiviikko, perjantai: 10-16
Torstai: 10-17
Lauantai: 11-15
Sunnuntaisin ja maanantaisin suljettu.

Takaisin pääsee tien toiselta puolelta bussilla Slussenille tai vastaavasti junalla. Jos tässä vaiheessa on yllättänyt vaikka nälkä, jano, vessahätä tai shoppailuhalu, asemarakennuksen vieressä on alikulkutunneli Sicklan ostoskeskukseen, jossa on perusketjuliikkeitä (tyyliin H&M, Lindex ja KappAhl sekä lastenvaateliikkeistä myös Polarn O. Pyret ja Noa Noa), ravintoloita, kahviloita sekä hyvät ja ilmaiset hoitohuoneet ja vessat. (Myös tosi mukavapenkkinen elokuvateatteri, mutta päivän Tukholmassa viihtyvä turisti ei varmaankaan tule sitä tarvinneeksi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti