maanantai 21. maaliskuuta 2011

Epäsuosikkeja

Kaikenkarvaisia suosikkeja on tässä tullutkin jo listattua: vaatteita, teemoja, värejä, ruokia... Kysymys kuuluukin nyt: minkälaiset vauvanvaatteet sitten eivät ole mieleeni? (Muut saavat tietysti niistä pitää.)

- Camouflage- eli maastokuosi. Ei miellytä minua niin missään värissä.

- Paisley. Usein vaate on muuten kivan mallinen ja värinen, mutta jos se on paisley-kuosinen, minulle tulee mieleen ikävästi bakteeriviljelmä.

Paisley.

Salmonella.
- Näkyvät logot. Meillä on kyllä esimerkiksi Ellen ja Gapin vaatteita, mutta vain sellaisia, joissa ei edessä lue isolla Elle tai Gap.

- Merkilliset tekstiprintit. En nyt löytänyt kuvaa, mutta tällaisiahan paitoja löytyy paljon vauvasta aikuiseen. Usein niissä on jokin tuulesta temmattu vuosiluku. Luin joskus jonkin lehden yleisönosastosta erään äidin valituksen kaupan sisäänostajalle, kun ilmeni, että äidin pojalleen ostamissa vaatteissa lukikin jotain hävytöntä englanniksi. Kumpikaan, kaupan sisäänostaja eikä äiti, ei ollut ymmärtänyt ostaessa, mitä teksti tarkoittaa. Ihmettelin lukiessani, miksi äiti sitten oli ostanut tekstivaatteita, jos ei edes ymmärtänyt tekstiä.


Oma lukunsa tähän kategoriaan on tällä hetkellä H&M:ssä myytävät vauvanvaatteet ja -myssyt, jotka julistavat, että vaatteiden kantaja syntyi vuonna 2011. Kätevä tapa estää vaatteiden kierrätys - kuka nyt haluaisi käyttää vuoden 2011 bodya enää vuonna 2012? Olen kuullut, että lastenvaatteiden suhteellisen tuore jako vaaleanpunaisiin tytöille ja vaaleansinisiin pojalle on myös alunperin markkinointikikka, joilla lastenvaatevalmistajat halusivat vähentää lastenvaatteiden kierrätystä ja lisätä uusien lastenvaatteiden kysyntää.

- Ötökät. Minulla on ampiaisfobia ja moni muukin ötökkä on minusta melko ällö. En osta lastenvaatteita, joissa - yllättävän monessakin - on ötököiden kuvia. (Yritän tietysti olla siirtämättä pelkoani lapselleni, mutta ei kai minun silti tarvi ostaa öttivaatteita?)

- Pääkallot. Turhan morbidi ja anatominen aihe minusta.

Tässä nyt muutama lukuisista epämieluisuuksistani. Entä teillä, mahdolliset näkymättömät lukijani?

4 kommenttia:

 1. Enpä voisi olla enempää samaa mieltä!

  VastaaPoista
 2. Tää oli kiva ja mielenkiintoinen lukea :) Kaikista muista olen kanssasi samaa mieltä, mutta tuota Paisley -kuviota en ole aijemmin edes ajatellut.
  Mutta kieltämättä näyttää vähän salmonellalta ;)
  Itselläni retrokuosit eivät ole kovin korkealla suosikki-listalla :)
  Enkä harrasta myöskään liikaa pinkkiä tytöllä/varsinkaan pojalla! :D

  VastaaPoista
 3. ^^ edellinen. Huomasin vasta että tämä olikin vuoden takainen teksti, sattui vain olemaan sopivasti maaliskuulta :) Noh haittaneeeko tuo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa, olen edelleen samaa mieltä itseni kanssa. :) Nyt, kun olen levännyt yksin kotona pari viikkoa ilman nettiä sun muuta viihdykettä, niin postiluukusta tipahtanut H&M:n kuvasto tuli selattua hyvin tarkkaan. Hyi olkoon kesän paisley- ja käärmekuosisia vaatteita, joilla voisi näköjään hyvin täyttää vaatekaapin kenkiä ja laukkuja myöten. :) Retrokuosit ovat kyllä mieleeni, kuten blogista voi havaita, enkä sano ei pinkillekään.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...